
Mi az első két dolog, ami eszetekbe jut erről? Hát igen… egy szál virág és egy doboz bonbon. Alapvetően nincs ezzel semmi baj, csupán szeretném megmutatni nektek, hogyan tehetitek személyesebbé a sablonosnak tűnő csokoládét. Több variációval is készültem, hogy mindenki kiválaszthassa a párjának megfelelőbbet.

Marcipánpraliné
- 200g marcipán
- porcukor
- 300 étcsokoládé
Elkészítés

3. Rácsra vagy papírra helyezzük a már bevont bonbonjainkat és hagyjuk megdermedni.
Bevallom, ritkán ülök le alkotás után, hogy kiskanállal kitakarítsam a csoki krémes tálat… De ennek, még én sem tudtam ellenállni! Akkor a párotok miért tenné?!

- 150 -150 gramm tej- és étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 50 gramm vaj
- rumaroma
- 300 gramm étcsokoládé
1. A csokikat vízfürdő felett megolvasztjuk.


4. Vegyük ki a hűtőből és daraboljuk fel, és a marcipánokhoz hasonlóan mártsuk olvadt csokiba.
Díszítés

A forma
Gyúrhatunk belőlük egyszerűen golyókat vagy vághatunk kis kockákat, háromszögeket, rombuszokat… kisvirágot, szívecskét… stb.

A máz
Márthatjuk kis bonbonjaikat különféle csokoládéba (fehércsoki, tejcsoki, étcsoki) vagy egy kis gyümölcsléből és porcukorból készíthetünk színes cukormázat is.
A dekoráció
A még lágy mázat megszórhatjuk dióval, mandulával, különböző színű és formájú tortadísz cukorkákkal, vagy egészen egyszerűen forgassuk kakaóba vagy porcukorba esetleg kókuszreszelékbe.
Fogyasszátok nagyon sok szeretettel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése