A második körben az ízek mellett már a dekoráció is nagy szerepet játszik. Mindig valamilyen esemény arculatához kell mindezt igazítaniuk. Hihetetlen, hogy mit ki nem lehet fejezni ezzel a kis süteménnyel. Fantáziarengető kreációk születtek, különböző színű vajkrémek, csokoládészirup, csokoládé, marcipán, keménycukor (és még sorolhatnám) segítségével.
Ezeket mind-mind mi is el tudjuk készíteni a saját konyhánkban. Egyszerűen csak gondoljuk végig, milyen alkalomra készülünk és próbáljuk ezt visszaadni a muffinjaink segítségével. Vagy egyszerűen csak törekedjünk arra, hogy lehetőleg minél kreatívabban tűnjön étvágygerjesztőnek.
Hogy ti is lássátok, hogy ez valóban nem lehetetlen, megalkottam az én kis „háborús katonáimat”. Egy kávés-fahéjas tésztát készítettem, amelyet a reggeli tejeskávém ízvilága ihletett. Ezt tetőzi a tetején a tejszínes, habos krém, mely egy kicsikét könnyít az édességen.
Hozzávalók (15-20 db-hoz)
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 150 g vaj/margarin
- 4 tojás
- 8 cl tej
- 1 zacskó vanilliás cukor
- 2 ek. instant kávé
- 1 ek. kakaópor
- 1 tk. fahéj sütőpor
- egy doboz tejszín
- 2 tojás
- 5 dkg porcukor
- 1 zacskó vanilliás cukor
- egy csepp rumaroma
Elkészítés
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd félre tesszük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal és a tejjel. Ezután hozzáadjuk a liszthez a kávét, a kakaót, a fahéjat és a sütőport és hozzákeverjük a cukros masszához. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Ha kihűltek a muffinjaink, a krémet habzsákba töltjük, majd körkörösen a sütik tetejére nyomjuk. Fogyasztás után a maradékot érdemes hűtőbe tenni, mert a meleg hatására a krém kicsit elfolyhat.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése