Elhunyt Whitney Houston

Családtagok, közeli hozzátartozók, rokonok, barátok, rajongók, és kollégák egyszerre gyászolják a világ egyik legnagyobb énekesnőjét,Whitney Houston-t. A több mint testőr szupersztárja negyvennyolc éves korában hunyt el, holttestét a Los Angeles-i hotelszobájában találták meg, helyi idő szerint szombat délután.

Az „aranytorkú”énekesnőre, személyes testőre talált rá, aki azonnal hívta a mentőket, de ők már nem tudták újraéleszteni. Az eddigi vizsgálatok alapján, kizárták az idegenkezűséget, de a rendőrség még a nyomoz az énekesnő halála ügyében. A hotelszobájában illegális szereket nem találtak, de több receptre kapható gyógyszert igen. Houston hosszú évek óta komoly kábítószer problémákkal küzdött.
Whitney Elizabeth Houston,amerikai énekes, színésznő 1963 augusztusában látta meg a napvilágot, a New Jersey állambeli Newarkban. Ő miden idők legtöbbet díjazott énekesnője. Első albuma 1985 februárjában jelent meg Whitney Houston címmel, a számtalan sikerdal közül kiemelkedett, a You Give Good Love, amivel az R&B slágerlista csúcsára került. Két évvel később, nevét lerövidítve, 1987-es albumának már a Whitney címet adta. A fantasztikus nagylemezzel, megdöntötte aThe Beatles rekordjait is. 1990-ben készítette el sorban következő hanglemezét, az I’m Your Baby Tonight-on olyan világhírű énekesekkel dolgozott együtt, mint például Stevie Wonder. Whitney nemcsak zenei tehetségével keltett figyelmet és elismerést, figyelemre méltó színészi játékával is kiemelkedett, a Több mint testőr című 1992-es amerikai akciófilmben, és még ugyanebben az évben kiadta The Bodyguard című filmzenei albumát, amellyel mai napig tartó sikereket alkotott. Az album legismertebb száma Valentin nap alkalmából pont aktuális, I Will Always Love you című kislemezét mai napig a legnagyobb klasszikusok közt tartják számon. A több Grammy-díjas művész filmes karriere itt még nem ért véget. Houston kisasszony a Kinek a papné című amerikai romantikus vígjátékban maradandót alkotott, a The Preacher’s Wife:Original Soundtracks című filmzenei albummal pedig, bezsebelhette a Gospelalbum elismerést is. 1998 és 2009 között nyolc albumot jelentetett meg, köztük az 1998-as My Love is Your Love-ot, ezen az albumon olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a hip-hop szupersztár Missy Elliott, vagy Mariah Carey. 2002-ben piacra dobta sorban következő, ötödik nagylemezét, ez volt a Just Whitney. A lemezen együtt dolgozott férjével Bobby Brownnal, aki később merőben befolyásolta az énekesnő egészségi állapotát. Későbbi lemezein többek között olyan kiváló előadókkal dolgozott mint Natalie Cole, Enrique Iglesias, Tina Turner, Cher, George Michael, vagy a 2009-ben elhunyt (a pop királya), Michael Jackson. Magánéletét illetően már kevésbé volt szerencsés. Amikor összeházasodott Bobby Brownnal, Whitney elindult a lejtőn lefelé, kórosan lefogyott, és sorban mondta le koncertjeit, és a házasságuk alatt szokott rá az alkoholra, és a drogokra. Egy ideig úgy tűnt felülkerekedett függőségén, hisz több rehabilitáción is részt vett. Halálának körülményei még egyenlőre tisztázatlanok, de kizárhatjuk a különböző tudatmódosító szerek használatát. Életében rengeteg díjat nyert, és megszámlálhatatlan koncerten lépett fel, számos videoklip, hanglemez, és film kötődik a nevéhez, így hát nem túlzás kijelenteni hogy ő volt a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész.

Nyugudjék Békében!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...