Eurovízió: Megvan a nyertes

Szombat este ismét megcsodálhattunk, a nyolc döntőst, az Eurovízió magyar nagyszínpadán. Hallhattuk a Király testvéreket, Caramelt, Veres Mónikát, Tóth Gabit, a Compact Discot, Fábián Juli & Zoohackert, Heincz Gábor Bigát, és Gyurcsík Tibort. A káprázatos produkciók közül, mindössze egy dal juthatott be, a májusi nagy megmérettetésre. 

Első ízben a rajongók sms-ei döntöttek, a szavazatok alapján a nagy esélyesek között szerepeltek a király testvérek, Caramel, a Compact Disco, és Heincz Gábor Biga. Aztán következett a zsűri, az ő döntésük nem sokkal állt távol a közönség szavazataitól. Elsőként Csiszár Jenő voksolt a Compact Discora, majd következett Rákay Philip, aki Caramelt juttatta volna tovább, de Wolf Kati szavazata alapján végül a népszerű elektropop csapat, a Compact Dicso nyerte meg a versenyt. Rakonczai Viktor szívéhez Heincz Gábort fülbemászó slágere állt közel. Tehát a közönség, és a zsűri szavazatai alapján, 2012. május 22-én, a Compact Disco Sound fogja képviselni Magyarországot, az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjének második felében, Sound of our Hearts című munkájukkal.

Most pedig nézzünk némi információt a továbbjutó zenekarról:

A 2008-ban alakult magyar elektronikus, pop együttest négy sármos fiatalember, Lotfi Behnam, Pál Gábor, Sándor Attila, és Walkó Csaba alkotja. Lotfi, és Walkó, először 2005-ben találkoztak, amikor Lotfi produceri duója egy dal feldolgozása miatt énekest kerestek, amikor Csaba elment a felvételekre, megkérte néhány zenésztársát hogy kísérjék el, és köztük volt Pál Gábor is, a három zenész ekkor találkozott először. Később csatlakozott hozzájuk Sándor Attila is, így állt össze véglegesen a Compact Disco. 2009-ben megjelentették első nagysikerű korongjukat, Stereoid címmel. A csapat két évvel később egyre többet koncertezett, elsősorban Magyarországon, de volt hogy a határon túl is. Időközben megjelent az első videoklipjük, ez volt az I’m in Love, ezt követően folyamatosan ontották magukból a slágergyanús szerzeményeket. Még csak néhány éve vannak a köztudatban, és már számos elismerést begyűjtöttek, többek között megkapták a 2011-es Fonogram-díjat, Az év elektronikus zenei produkciója kategóriában, és még ugyanebben az évben magukénak tudhatták az Antropos.hu díját, amit 2010 legjobb albumáért kaptak. 

A leírtak alapján a budapesti zenekar, nagy esélyekkel indul az „országok harcán”, nem csak különleges hangtechnikájuk miatt, hanem azért is mert a srácok elképesztő nagy hangsúlyt fektetnek a felkészülésre, és biztosan mondhatom hogy ők valóban megtesznek mindent, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.
Gratulálunk nekik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...