Eurovíziós dalfesztivál - II. elődöntő


Lezajlott az Eurovíziós dalverseny, második magyar nemzeti döntője, február 4-én, szombaton. A zsűrinek, és a közönségnek, ez alkalommal sem volt könnyű dolga, kiválasztani a rendkívül színes felhozatalból, a négy továbbjutó dalt.
Ezen a héten is tíz remek slágerből válogathattunk, és szavazhattunk a kedvencükre, de akár csak a múlt heti döntőben, most is csak négy kiváló alkotás juthatott tovább, a versenyben.
A szombat esti mérkőzésen a következődalok közül került ki a legjobb négy:
Lehengerlő előadásokat láthattunk, és hallhatunk, számomra Az Anti Fitness Club fellépése volt a legmegkapóbb, de Puskás Peti lélegzetelállító szenvedéllyel fűszerezett előadásmódja sem hagyott hidegen. Az összes produkcióban találtam valami újat, valami szépet, valami igazi Bakuba valót. Elképesztően sok tehetséges művész él Magyarországon, csak meg kell találnunk őket, majd összehozni egy ilyen jellegű nagy alkalomadtán. 

Szinte tapintható volt a feszültség a stúdióban, és a zsűri arcán is lehetett látni a „természetes” izgalmat. A versenyzők mellett színpadra lépet még az egykori Megasztárok, Rúzsa Magdolna, aki saját szerzeményét adta elő, amivel egyébként ő maga is fellépett a 2007-es, Helsinkiben megrendezett Eurovízión. Továbbá a színpadon láthattuk még a Belmondo zenekart, akik szintén egy régebbi Eurovíziós dallal léptek fel. 

A műsort a Monsoon fellépése nyitotta, majd őket követte Puskás Peti, aki nemcsak a közönség soraiban aratott nagy siker, hanem a zsűrinél is, így hát megkapta a kiérdemelt 33 pontot. Peti után egy kicsit gyengébb vonal következett, a Sophistices lányok mindössze 18 pontot gyűjtöttek, a dekoratív hölgyek után Fábián Juli & Zoohacker énekelt, a különleges hanggal megáldott Julit, és zenekara szép kis pontszámmal zárta a selejtezőt. Fellépett még Kiss Gina, aki lámpaláza ellenére 29 csodás pontot kapott a zsűritől, utána pedig az Anti Fitness Club aratta le a megérdemelt babérjait, a frontember Molnár Tamás által írt, és szerzett Lesz, ami lesz című döntős dallal. Bombaként robbant be újra Nika, aki egy szerelmes, angol nyelvű balladával kápráztatta el a nézőket, ez volt a This Love. Gyurcsík Tibi nem csak az x-faktorban csavarta el a lányok fejét, hanem itt az Eurovízió magyar döntőjében is, kisfiús sármjával, és ragyogó énektudásával elsöprő sikert aratva, majdnem maximális pontszámával, már a biztos továbbjutók közt szerepel. Hamarosan itt a Valentin nap, talán ez motiválta a legtöbb énekest, arra hogy lírai, szentimentalista szerzeménnyel álljanak elő, így tett a Megasztár5 nyertese is, Tolvai Renáta, Élek a szemeidben című dalával nevezett a versenybe, és végül 30 ponttal végzett. Az est utolsó fellépői is maradandót alkottak, Király Linda két testvérével Viktorral, és Bennel készített közös produkciójukkal bizonyságot tettek arról, hogy a produkciójuk megállná a helyét bármely külföldi műsorban, és a trió összeénekelt harmincöt pontot. 

A zsűri szavazatai alapján végül továbbjutott Gyurcsík - Tibor Back In Place című dalával, Veres Mónika – a This Love-al, és a The Királys az Untriedel, a közönség szavazatai alapján pedig negyedikként bejutott Fábián Juli & Zoohacker Like A Child című sikerdalukkal. A múlt héten továbbjutott négy szuperdalhoz tehát csatlakoztak még négyen, de hogy ki lesz az-az egy, aki végül ki jut majd Bakuba, az hamarosan kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...