Szinesztézia

A művészetben használt médiumok különböző érzékszervekre hatnak. Így a képzőművészet kizárólag vizuális ingereket gerjeszt. Akik nem rendelkeznek a látás képességével, azok számára a festmények, szobrok elérhetetlenné váltak.

Négy fiatal képzőművész Közép-Európából, Martin Blažíček, Blazsek András, Kiss László és Zérczi Attila, látássérülteknek készít képzőművészeti kiállítást. Az elsőnek talán bizarrnak tűnő gondolat megvalósítása során workshopok keretein belül látássérülteknek készítenek audiovizuális installációt.
A Szinesztézia kiállítás olyan alkotásokat igyekszik felszínre hozni, melyek „összeérzést” produkálnak, az egyik érzékszerv működésével egy másikat aktiválnak. A művek így a vakokat és gyengénlátókat, valamint a látókat is saját érzékelésük határainak kitágítására késztetik.
A most elkészült művekből kiállítás nyílik 2012. február 15-én, a 2B Galériában. Ebben az évben a tárlat még látható lesz, Prágában a Školska28 Communication Space-ben, Lublinban a Labyrint Galériában és Banska Stiavnicán a Banska Stanica Contemporary kulturális központban.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...