A Windows (Phone) 8

A Windows újabb meglepetéssel rukkolt elő. Igaz már egy ideje tudható és várható is volt, de megérkezett. A nem rég bemutatott Microsoft Surface táblagép után már itt is van a Windows Phone 8.
Az új WP 7.8, hogy a telefonosok se maradjanak újítás nélkül.
Dióhéjban, a bejelentésen a lényeg az volt, hogy egy erősebb hardverre építenek egy jobb szoftvert. Az ősszel érkező Windows Phone 8, idén végre elér az igen elterjedt dual-core szintre. Az ősszel kiadott készülékek már kétmagos processzorral szerelve érkeznek. (Sőt, akár a négymagos mobilok is elképzelhetők.) Javul majd a kijelzők minősége, a WP8 támogatni fogja az 1280x720 és az 1280x768 pixeles felbontásokat is.


További fontos, régóta várt fejlesztés, hogy a rendszer lehetővé teszi majd a belső tárhely microSD kártyával történő bővítését. Az operációs rendszere pedig nagyban hasonlít majd a számítógépes Win8-ra hogy ezzel könnyebé tegyék a fejlesztők és a felhasználók dolgát, munkáját. A rendszerbe alapból benne lesznek a Skype: (a Skype-hívás éppen úgy néz majd ki, mint egy hagyományos hanghívás – annyi különbséggel persze, hogy a VoIP technológia miatt nem kerül pénzbe). Alkalmazásokat kezelő hangvezérlő. Internet Explorer 10-es verziója, a facebook és még egyéb hasznos dolgok. Azért még kiemelendő az NFC teljes körű támogatása ami a Microsoft sajátos, Google Wallethez hasonó megoldása, a Nokia térképes technológiája, valamint a turn-by-turn netkapcsolat nélküli navigációs rendszere és az átszabott nyitóképernyő.

A bejelentések mellet sajnos volt egy rossz hír is ami pedig az hogy a Windows Phone jelenlegi, 7.5 verzióját futtató telefonok egyike sem kapja meg a WP8 frissítést. De azért az érintett telefonok tulajdonosai nem lesznek teljesen magukra hagyva, mivel érkezik ugyanis majd rájuk egy Windows Phone 7.8 verzió.

Szó mi szó nem egy rossz kütyüt fognak kiadni, érdemes lesz rajta elgondolkodni. Az árat azonban még mindig titkolja a cég.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...