FRISS 2012


A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kilencedik alkalommal rendezi meg a Friss-t, a fiatal képzőművészek éves kiállítását. A műfajilag sokszínű kiállításon huszonhat művész festményei, installációi, videó munkái és térbe helyezett objektjei láthatóak.

A kiállítás anyagát az eddigi hagyományok szerint a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán valamit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott művészek alkotásaiból válogatták. Az idei tárlat külföldi meghívottjai pedig a svájci Zürcher Hochschule der Künste végzős hallgatói közül kerültek ki.
A válogatás arra törekszik, hogy egyre szélesebb körben vizsgálja a pályakezdő, fiatal alkotók művészetét, azokat a témákat és stílusokat, amelyek leginkább jellemzik ezt a generációt.


A központi téma idén az empátia/manipuláció. A kiállítás azt igyekszik bemutatni, milyen viszonyt feltételez a legfiatalabb művész generáció az empátia és a manipuláció között az élet különböző szintjein. Az empátia/manipuláció fogalompár körüljárása lehetőséget ad arra, hogy nagyjából pontos képet kapjunk a mai, változó korról és művészeti vonatkozásairól, ahogy az a FRISS kiállításokon az eddigi években is történt.

A kiállítás augusztus 25-től tekinthető meg a Kogart Házban.

Kiállító művészek:
Stefan Baltensperger, Gerőcs Júlia, Grudl-Turi Gábor, Gyurkovics Anna, Elena Habicher, Hermán Alíz, Hermann Ildi, Florence Jung, Kerekes Péter János, Kiss Gábor Attila, Knopf Andrea, Kocsi Olga, Koós Gábor, Lakatos Áron, Melkovics Tamás, Molnár Judit Lilla, Molnár Zsolt, Rádóczy Bálint, Romhány Veronika, David Siepert, Monika Stadler, Szabó Ottó, Szigeti Árpád, Tóth Márton Emil, Tóth Zsófia, Tranker Kata
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...