Moziajánló - 02/27

Eheti filmajánlatunk a mozifalóknak, ahol megnézhetik, mire érdemes várni jövőhétig. Elsőként egy mulatságos és érdekes filmet ajánlanánk, a Texas Hercege címmel, amiért a Berlini filmfesztiválról, David Gordon Green a legjobb rendező díját zsebelhette be, nem is ok nélkül. Ezek után lesz itt persze vígjáték - a hölgyek kedvéért némi romantikával tűzdelve, a maszkulinabb nézőknek egy akcióthriller, de a nyugalmasabb percekre vágyóknak egy dokumentumfilm is a listára került. Jó szórakozást kívánunk!

feliratos, amerikai film
94 perc

A 80-as évek Amerikájában járunk, de erről a kertésznadrágokon és bajuszviseleteken kívül nem sok minden árulkodik. A végtelen texasi erdőkben, egy pusztító erdőtűz után két fiatal férfi festi az utat teljes elszigeteltségben. Alvin megfontolt, komoly és felelősségteljes, Lance - Alvin barátnőjének öccse - pedig éretlen, hebehurgya és megbízhatatlan. Különbözőbbek tehát nem is lehetnének, és az összezártság - nappal együtt dolgoznak az országúton, éjjel egymás mellett alszanak a közös sátorban - sok megpróbáltatással jár. Az együtt töltött hosszú hetek és a közös élmények elindítják őket egy úton egymás és önmaguk megismeréséhez, melynek során a konfliktusok, a humor és a tapasztalat segítségével mindketten más emberré válnak, és egy nem várt, valószínűtlen és mély kötődés is kialakul közöttük.


magyarul beszélő, amerikai-francia akcióthriller

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York és London közti non-stop járaton. Egy átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap: 20 percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy megadott bankszámlára. Egyedül Marks az, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a teljes legénység meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani az káosz uralta helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket: az FBI, az Interpol, és még a Fehér Ház is azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a non-stop járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.


kanadai dokumentumfilm 

108 perc

A Váratlan utazás sztárja, Sarah Polley bár a tévésorozat óta számos mozifilmben alakított főszerepet (Az élet nélkülem, A szavak titkos élete stb.), az elmúlt években inkább a kamera másik oldalát választotta, hogy rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is bizonyítsa tehetségét. Két nagy sikerű rendezése, a kétszeres Oscar-jelölt Egyre távolabb és a Volt egy tánc után élete legnagyobb kihívása elé nézett: az Apáim története különleges családi tabló, melyben Polley megkapó érzékenységgel, játékfilmes eszközökkel meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét. A kutatómunka Polley számára is meglepő és az egész életét megváltoztató eredménnyel zárult.



amerikai romantikus vígjáték

Jason (Zac Efron) a modern, nagyvárosi fiatal iskolapéldája, aki jól fizető, kreatív munkája és két infantilis haverja mellett a csajozással múlatja az időt. Ám csak semmi komolyság, ezek a "randik" nem arról szólnak, hogy két felnőtt értékeli egymást, mint embert. Mígnem Jason egyik alkalmi partnere fel nem teszi a nagy kérdést: "szóval mi van most közöttünk?" A szoknyavadász fiúnak természetesen nem áll szándékában szorosabbra fűzni a szálakat, ezért véd-, és dacszövetséget köt barátaival, a válóper szélén álló Mikey-val és a sokszor nagyra nőtt óvodásként viselkedő Daniellel. Fogadalmat tesznek, hogy még véletlenül sem kezdenek komoly kapcsolatba a közeljövőben. Természetesen az élet - és egy kínos második találkozás a szőke Ellie-vel - keresztülhúzza Jason számításait, miközben cimborái is rájönnek, hogy a sors és a nők útjai kifürkészhetetlenek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...