Sony Xperia Z2 - egy tablet és egy telefon

Az idei MWC indulásakor már sejthető volt, hogy mindenki próbál valami nagyot durrantani. Persze még kíváncsian várjuk ki mire lesz képes, de annyi már biztos, hogy a Sony folytatja amit már elkezdett. A Z sorozat méltán híres csúcskategóriás, vizet, sarat, esést kibíró készülékeiről, és persze a minimál designt mutató, ám belül a Sony legjavát magába foglaló vasáról. Ez volt tavaly az Xperia Z és ez idén a Z2 is.

A címben két készüléket említek a név alatt, ami nem véletlen, ugyanis egy időben mutatták be a telefon és a tábla verziót is, ami hasonló tulajdonságokkal, még mindig töri a csúcsot. Bár az Androidon lovagoló gépek megkapják a legfrissebb KitKat verziót, mi közel sem ettől leszünk meggyőzve.

Sony Xperia Z2 Tablet


Haladjunk a legnagyobbtól a legkisebb felé. Az extra vékony 6,4 mm vastagágú gép most egy újabb mércét adott a konkurenciáknak, ugyanis egy valamit is magára adó iPad tulaj is tudja, hogy a legújabb Air is 7,5 mm vastag. A Sony 10 colos táblája még mindig ragaszkodik a maga agresszív minimál design-jához és egészen jól is teszi. A gép lelke most egy Snapdragon 801-es processzor, ami a maga 4 magjában 2,3 GHz-es órajelen ketyeg, 3GB RAM-mal, és egy plusz Adreno 330-as grafikusgyorsítóval a belsejében.

A hátulsó kamera 8,1 megapixeles Exmor RS for mobile szenzort kapott, míg előlre egy 2,2 megapixeles egyszerűbb modell került. Az akkumulátor 6000 mAh kapacitású és a Qualcomm-féle Quick Charge 2.0 technológia révén 75 százalékkal gyorsabban tölthető lett, kíváncsian figyeljük majd az első teszteket. Ma már egy ilyen készüléknél elvárás a Full HD kijelző, így a Sonynak bele kellett dobnia még valamit, így kapta meg a Live Colour LED technológiát, amellyel élénkebben ragyogóbbak lettek a színei. Ha már színek a gyártó fekete és fehérben kívánja tálalni márciustól a készüléket egyenlőre még ismeretlen áron.


Sony Xperia Z2 - A zászlóshajó


Mit ne mondjak, ha az előző bekezdésben az egy táblagép, ez egy sovány ikertestvére, hiszen az Xperia Z2 készülékei nem véletlenül ugyan azon egy név alatt lobognak. A készülék továbbra is nagyon vonzó, bár talán már kicsit hőzhatnának ezen a hatalmas kijelző mánián, de a képernyő gyönyörű lett jó kontraszt és színhűség, egyszerűen szép. Az 5,2 colos Xperia Z2 is ad valamivel többet, bár a felbontás változatlanul 1920 x 1080. Az akkumulátor, a RAM és a processzor mind javítva lett, hiszen megjött az 3200 mAh teljesítményű aksi, 3 GB RAM, és a négyszer 2.3GHz-es Snapdragon 801. A kevés változás és a kevés különbség a táblával persze húz még egyet, s mást, ugyanis ahogy várható volt megjelent a 4K videó rögzítés és könnyebb, vékonyabb lett a váza is. A külső megjelenés nagyjából változatlan maradt, beleértve az elöl-hátul üveg borítást, IP58 szabványt, a fekete, fehér és lila színeket. Az érkezés ugyancsak március, az ár pedig ugyan csak tippeket vár. 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...