Téli Fekete Zaj Fesztivál a Dürer Kertben


Az elmúlt évek Fekete Zaj Fesztiváljainak számos hazai fellépője szerepel február 8-án a rendezvény téli kiadásán, amelyet a Dürer Kertben tartanak, összesen három színpaddal. A 19 fellépő között a VHK, a Wattican Punk Ballet, a Hangmás és a Mátyás Attila Band is ott lesz.

Kimarad a 2014-es nyári fesztiválszezonból a Fekete Zaj. Az először 2009-ben, a mátrafüredi Sástó mellett megtartott több napos rendezvény négy alkalom után tavaly a fővárosba költözött, ám a hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő zenei program nem tudott elegendő számú látogatót vagy támogatót vonzani a megtérüléshez, ezért a Fekete Zaj bizonytalan ideig szünetelni fog.

A nyári több napos rendezvény helyett idén februárra egy egynapos fesztivált szerveztek a korábbi programok "zanzásított" változatával. A nagyszínpad mellett egy kisteremben is lesznek koncertek, a fotelbárban pedig főként akusztikus hangszereléssel játszanak a fellépők.

A fesztivál egyik csúcspontjának ezúttal is a csaknem négy évtizede létező Vágtázó Halottkémek koncertje ígérkezik: Grandpierre Atilla zenekara a Mátrában is rendszeres fellépő volt, és a tavalyi Dürer Kertes Fekete Zajon is játszott.

Szintén a rendszerváltás előttre nyúlik vissza Mátyás Attila pályafutása: az énekes-gitáros tavaly ünnepelte 50. születésnapját korábbi csapataival, az F.O. Systemmel, a Sex Actionnel és az Agnus Deijel együtt. A zenész mostani formációjával, a Mátyás Attila Banddel lép fel, amely tavaszra új albumot ígér.

A nagyteremben a Wattican Punk Ballet pszichedelikus, bizarr rockzenéjét az örmény származású Arutyunyan testvérpár mutatja be, és hallható lesz a diszkó, az elektro és a punk jellegzetességeit egyaránt mutató Hangmás is. A programot a pécsi Halott Pénz zárja.

A kisteremben játszik a Clue, a Shapat Terror, a Gutting Revue, a Dyas, az Entrópia Architektúra, az aJna, a Néhai Bárány és a Makrohang. A Fotelbárban csendes tempóban és hangerővel fognak zajlani a koncertek, itt zenél Tanka Balázs és Kovács Bence, a Stereochrist, a The Devil's Trade, a Tóth Kína Hegyfalu, valamint a Rosinflux. 

További infókért keresd az esemény facebook oldalát.
MTI

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...