Az Óbudai Termelői Piac első terményünnepe az első szezonális magyar gyümölcsről szól, ezt követi majd a meggy, a sárgabarack, a szőlő megünneplése, de készülnek sajt- és mézünneppel is.
Szombaton, május 24-én bográcsban fő az eperlekvár, névre szóló címkével vihetik haza a frissen főtt finomságot az óbudaiak. A sütni-főzni kedvelő háziasszonyokat, urakat igazi kihívás várja: szakértő zsűri bírálja el az általuk hazai szamócából készített finomságokat, minden nevező nyerni fog, egy kiló magyar epret kapnak a fáradozásukért, a győzteseket értékes nyeremények is várják. Nevezni a www.facebook.com/termeloi.hu oldalon lehet.
A gyerekekre nem csak a Gyereknap miatt figyelnek oda a termelők. A GYEREKERT környezeti nevelési programban az óbudai gyerekek is közelről megismerkedhetnek majd az egészséges élelmiszer útjával a földtől az asztalig, piaci környezetórákon kóstolhatják, szagolhatják, rajzolhatják a hazai zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, kolbászt, a gazdaságokban szüretelhetnek, lovagolhatnak, kézműveskedhetnek, kiskecskét, borjút simogathatnak.
Április közepe óta a Kolosy téri piac igazi termelői piacként működik: csak ellenőrzött, megbízható magyar termelők árusíthatják minőségi élelmiszereiket a piacon, zöldséget, gyümölcsöt, füstölt húsárut, tojást, tejterméket máris, a röptetési szezon után jönnek a méhészek, lesz lekvár, szörp is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése