Meglepetések a Magyar Kupában-kiesett a Paks és a Vasas

Október 25-én és 26-án rendezték a Magyar Kupa legutóbbi fordulóját. Kedden öt, szerdán 11 találkozót rendeztek. Az alábbiakban ezekről olvashattok egy rövid összefoglalót.


Kedd: A Vasas hiába egyenlített Békéscsabán 0-2-ről, az 58. percben Juhász György bevette Lubos Ilizi kapuját, így 3-2-re győzött a másodosztályú Békéscsaba. 1988-ban megnyerte már a viharsarki alakulat a Magyar Népköztársasági Kupát, efelé halad most is lassan a csapat.

Gond nélkül továbbjutott mind a három NB I-es csapat a keddi játéknapon, míg a Kaposvári Rákóczi II-es csapata 3-2-re verte az NB II-es Gyirmótot.

Szerda: A Fradi gyorsan háromgólos előnyhöz jutott a Szolnok vendégeként, azonban a 25. perctől tíz emberrel játszó hazaiak feljöttek 3-2-re. Onnantól kezdve azonban csak a vendégek szereztek gólt. Meg sem álltak 5-2-ig.

Simán győzött a Videoton FC és a Debrecen, azonban a Siófok és a Paks nagy meglepetésre kikapott és kiesett! A Kecskemét is közel volt a búcsúhoz, de 0-2-ről megfordították a találkozót Mezőkövesden, így a címvédő is várhatja a nyolcaddöntőt.

Négy mérkőzés torkollott hosszabbításba, köztük az izgalmas SZTE-Erima - Újpest FC találkozó. Hiába vezetett a hazai csapat 2-0-ra, az Újpest egyenlíteni tudott. A 75. percben Rubus Tamás megkapta második sárgáját, így 10 emberrel folytatta az Újpest. Hat perccel később az egykori Újpest-gólkirály Fekete László fia, László ismét vezetéshez juttatta a szigetszentmiklósiakat, de Markovics egyenlített a 85. percben! A hosszabbítás első félidejében kezezés miatt büntetőhöz jutott a vendéggárda, de Barczi Dávid tizenegyesét fogta Kozma kapus! A büntetőpárbajban Barczi belőtte a magáét, két hazai játékos kihagyta, így továbbjutott az Újpest.

Csákváron megszenvedett a Pécs, kétszer kellett egyenlíteniük a lelkes (NB III-as) hazaiak ellen, majd Lantos Levente a 118. percben győztes fejesgólt ért el. A Pápa (még Kovács László ideiglenes edzővel) ugyan vezetett Baján, de Csovics kiharcolta a hosszabbítást, melynek elején a pápa gólszerző Marics kimutatott a bajai drukkereknek-piros lapot ért megmozdulása. A büntetőket a Baja lőtte jobban, így tovább is jutottak. Rákoscsabán sokat kellett várni az egyetlen gólra, melyet a góllövőlista első helyén álló Milan Perics a 111. percben ért el, így két kaposvári csapat jutott a 16 közé!

Magyar Kupa, a 16 közé jutásért-eredmények:

Kedd -

Jánossomorja (megyei I.) - Győri ETO FC 2-9,
Veszprém FC (NB II.) - Szombathelyi Haladás 0-2,
Kaposvári Rákóczi II (NB III.) - Gyirmót (NB II.) 3-2,
BKV Előre (NB II.) - Diósgyőri VTK 1-4,
Békéscsaba (NB II.) - Vasas-Híd 3-2.

Szerda -

Szolnoki MÁV (NB II.) - FTC 2-5,
Duna FC Tatabánya (NB II.) - Videoton FC 0-2,
Balmazújváros (NB II.) - MTK Budapest (NB II.) 1-2,
Ceglédi VSE (NB II.) - DVSC-TEVA 0-2,
Mezőkövesd-Zsóry (NB II.) - KTE-Ereco 2-3,
Putnok VSE (NB III.) - MVM Paks 3-2,
Kozármisleny (NB II.) - FGSZ Siófok 2-1,
Szigetszentmiklósi TK-Erima (NB II.) - Újpest FC 3-3 (1-0, 3-3, 3-3), büntetőkkel 3-4.
Csákvári TK (NB III.) - Pécsi MFC 2-3,
Rákosmenti KSK (NB III.) - Kaposvári Rákóczi 0-1 (0-0, 0-0, 0-1), hossz. után.
Bajai LSE Kalo-Méh (NB II.) - Lombard FC Pápa 1-1 (1-1, 1-1, 1-1), büntetőkkel 4-2.

A vastaggal jelölt csapatok továbbjutottak.
A nem jelzett csapatok NB I-esek.

(Forrás: nso.hu, MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...