Hétközi BL-meccsek ajánlója

Holnap, szerdán, valamint csütörtökön újabb nagyüzem lesz a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában. Mit ajánlunk megtekintésre?


Kedd, Bajnokok Ligája:

tv2, 20:40-től Arsenal FC - Olympique Marseille (F-csoport, élő).

Alig 2 hete Ramsey a 92. percben lőtt győztes gólt előző találkozójukon. Az OM és az Arsenal is két bajnoki sikerrel hangolt az összecsapásra, ebből az Arsenal Chelsea-verése ért többet (Van Persie mesterhármasával győztek a Stamford Bridge pályáján 5-3-ra, 1-2-ről!). A holland fiú pazar formát mutat. Amennyiben győznek Wenger fiai, közel kerülnek a továbbjutáshoz.

DigiSport, 20:40-től Valencia CF - Bayer Leverkusen (E-csoport, élő).

Nehéz helyzetbe hozta magát a spanyol bajnokság 4. helyén álló Valencia legutóbb, amikor 2-1-re kikaptak Leverkusenben úgy, hogy vezettek is. Okvetlenül győzniük kell ezúttal, hiszen 3 találkozóból 2 pontja van a spanyol gárdának. A Leverkusen idegenben masszívabb csapat a német bajnokságban, ahol mindössze a 8. hely az övék. Ballack Freiburgban győztes gólt szerzett, de eltört az orra, játéka kétséges. A döntetlen a németeknek kedvezne. Majd látjuk, sikerül-e nekik.

DigiSportPlus, 17:55-től Zenit Szentpétervár - Sahtar Donyeck (G-csoport, élő).

Poszt-szovjet csata, újratöltve. A rengeteg csoportbeli döntetlen miatt minden nyílt ebben a csoportban. Mindkét csapat formája jó, a Zenit vezeti az orosz bajnokságot, míg a Sahtar 2. Ukrajnában. Nem adja majd olcsón magát a Sahtar kedd este, akiknek létfontosságú a 3 pont megszerzése. Persze erre törekednek majd Husztiék is.

20:40-től Racing Genk - Chelsea FC (E-csoport, élő).

A szombat délutáni csúfos 3-5 után itt az újabb akadály a Chelsea számára. Persze két hete lefocizták a pályáról a belga bajnok Genket, azonban a bajnoki kudarc után 3 nappal újabb mérkőzés vár Drogbáékra. A belgák előbb kiestek a kupából, majd egy bravúros 5-4-es győzelmet könyvelhettek el az FC Bruges vendégeként. De Bruyne mesterhármast jegyzett, rá kell figyelnie a néha ingatag angol védelemnek. Ha Terry hozza szombati formáját, nehéz dolguk lesz. Ha a  Chelsea nyer, biztosan továbbjut a csoportból.

Szerda, Bajnokok Ligája

DigiSport, 20: 40-től FC Bayern München - SSC Napoli (A-csoport, élő).

Két hete 1-1 volt a nápolyi derbi végeredménye. Azóta mindkét csapat begyűjtött 1-1 vereséget, az olaszok az 5. helyen állnak, míg a németek vezetik a bajnokságot és ezt a csoportot. Döntetlenjük a Manchester City malmára hajthatja a vizet, így amelyik gárda győz, félig biztos lehet továbbjutásában. Érdekes mérkőzés lesz, melynek a németek az esélyesei.

DigiSportPlus, 20:40-től Olympique Lyon - Real Madrid (D-csoport, élő).

Megszorongatja-e a mumus Lyon a szinte verhetetlennek hitt Real Madridot? A legutóbbi 0-4 után kötve hisszük, de majd kiderül szerda este fél 11-re. Mourinho csapata nagyon egységes, magabiztos mind a BL-ben, mind a spanyol bajnokságban, melyet egy pontocskával vezetnek a Barca és két ponttal a meglepetéscsapat Levante előtt. A Lyon 4. saját bajnokságában 6 ponttal a PSG mögött. Alighanem majd csak a Lyon-Ajax meccsen fog eldőlni, melyik csapat jut tovább a madridiak mögött.

Csütörtök, Európa Liga

DigiSport, 18:55-től SS Lazio - FC Zürich (D-csoport, élő).

Két hete 1-1-et játszott ez a két csapat Zürichben egymással. Az olaszok a 3. helyen állnak bajnokságukban, közvetlenül a Juventus-Udinese páros mögött. A svájciak csupán a 8. helyet foglalják el 14 pontjukkal a tabellán. Mégis versenyben vannak a 2. helyért, hiszen a Sporting Lisszabon 9 pontos, és a román Vaslui is két döntetlent jegyzett a Lazio-Zürich páros mellett. Hazai pályán toronymagas esélyes az olasz gárda.

20:55-től Atlético Madrid - Udinese Calcio (I-csoport, élő).

Hosszabb szünet után Adrian duplája segítette múlt hétvégén a spanyolokat újabb győzelmükhöz a spanyol bajnokságban (3-1 a Zaragoza ellen). Falcao egyelőre nem leli góllövő cipőjét, holott arra nagy szüksége van a spanyoloknak. Ellenfelük az az Udinese lesz, akik a Juventust árnyékként követik az olasz tabella 2. helyén, és akik legutóbb 2-0-ra győztek a spanyolok ellen a Friuli-stadionban. A döntetlen a vendégeket segítené.

DigiSportPlus, 20:55-től Birmingham City - FC Bruges (H-csoport, élő).

Szinte hihetelen, de igaz: az angol Championshipben (tehát másodosztályban) 8. helyen álló, tavasszal kiesett Birmingham együttese vezeti csoportját az Európa Ligában! Múltkor pont azt az FC Bruges-t verték meg idegenben 2-1-re, mely a belga pontvadászat 4. helyén áll 22 pontjával. Ennek visszavágója következik. Azóta 3 vereséget könyvelt el a belga gárda (Kortrijkban a csereként beállt Czvitkovics Péter lőtt győztes bombagólt ellenük október 23-án), a kupában 4-4 után büntetőkkel estek ki Gentben, majd hazai pályán verte el őket 5-4-re a bajnok Genk, 4-2-es vezetés után. A Braga idegenbeli legyűrése után kell az újabb belga bravúr. A Birmingham jelenleg a legjobb formában lévő csapat a Championshipben, még nem kaptak ki hazai pályán. A Braga persze győzött az EL nyitófordulójában náluk (1-3), így bármi elképzelhető ezúttal is.

Story4 TV, 20:55-től RSC Anderlecht - Sturm Graz (L-csoport, élő).

Ez a magyaros derbi (Juhász Roland kontra Szabics Imre) inkább a vendégeknek fontos, miután legutóbb Grazban győztek a vendégek (2-0-ra). A hazaiak kiestek a Belga Kupából, de biztosan verték a Lierse csapatát bajnokin (4-0), míg Szabicsék a kupában továbbjutottak, de nem bírtak a Rapid Wiennel (2-3). Csak győzelemmel marad esélye az osztrákoknak arra, hogy versenyben maradjanak a csoport 2. helyéért a Lokomotív Moszkvával. Döntetlennel az Anderlecht félig tovább is jutna ebből a csoportból.

Jó szurkolást a találkozókhoz!

(Forrás: port.hu, eredmenyek.com, story4.hu, digisport.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...