WAMP gasztronómiai vásár


A WAMP gasztronómiai vására olyan, mint az ismert design vásár a gasztronómiára hangolva: kézművesek és kereskedők árulják gasztro termékeiket, akik nem csak a minőségre és az egyediségre figyelnek, hanem elsődleges szempont az is, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését.

A WAMP havonta jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat állít középpontba. Itt nemcsak alkotók és vásárlók, hanem budapestiek, turisták, szakemberek, fiatalok és családosok futnak össze. Évente egyszer kinyílik a nagyvilág felé, olyankor egy-egy designnagyhatalom legnevesebb alkotóit és munkáit látja vendégül Budapesten.

A Wamp célja a kezdetektől nem változott: szerény eszközökkel próbálja elérni, hogy a közízlés formálhatóvá válhasson.
E vásár igazi különlegessége a sokszínűség, hisz összesen 6 szekció bőség
es kínálata várja az érdeklődőket.
Az első a Dunsztnak nevezett „kamrapolc”. Itt a spájz polcok klasszikusait találjuk: lekvárok, szörpök, savanyúságok, chutney-k és minden, amit üvegbe töltve tartósítunk. Igazi különlegesség az édes chililekvár, amelyet itt meg is kóstolhatnak az érdeklődők.
A második a Szalonspicc, ahol alkoholtartalmú italokkal ismerkedhetünk minden kategóriában: párlatok, kézműves borok és kis, hazai sörmanufaktúrák termékei biztosítják a kellemes hangulatot.
A következő szekción a hal, hús és sajttermékeket ismerhetjük meg. A negyediken a sütemények, csokoládék, édességek különlegességeit találjuk. Az ötödiken friss zöldségeket, gyümölcsöket és ezekből készült gyümölcsleveket láthatunk, és itt kereshetjük a kenyeret is. Az utolsón pedig megtalálhatunk mindent, ami máshová nem fért el: fűszerek, olajok, kávé, tea és sok minden más.
Ezen kívül naponta két workshopon tanulhatunk a WAMP spájz árusaitól. Ezeken a programokon az érdeklődésre való tekintettel csak előzetes regisztrációval lehet részt venni.
Vasárnap 15 órakor pedig Gasztroblogger rapid randit tartanak, ahol megadott idő alatt lehet kérdéseket szegezni az ismert bloggerekhez.
A vásárt november 26-án és 27-én rendezik meg a Millenáris B csarnokban.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...