Bács Emese: Structus

Bács Emese - fiatal képzőművész - Structus címmel mutatja be legújabb munkáit: tizenkét festmény, mellette több szobor és egy nagyméretű szőnyeginstalláció is látható a Kogart Galériában. A tárlaton a kiállító művész örök kísérletező kedvével, bátor technikai megoldásaival is megörvendezteti a kortárs képzőművészetet kedvelő látogatókat.

A művész 2004-ben diplomázott a Képzőművészeti Egyetem festő szakán, de már előtte, 1999-től készített grafikákat. A közelmúltban azonban figyelme elsősorban a festmények, épített tárgyak és reliefek felé irányult.
Művészetében a főváros csak témaként jelenik meg, bár az elkészült műveken szereplő utcák, terek jól felismerhetőek. Viszont a kibontakozásban inkább az elvontabb, ironikusabb világ felé fordul az alkotó. Egyfajta sajátos nyersség érzékelhető képein, látható, hogy foglalkoztatja ember és környezet viszonya, disszonanciája, s mindezt izgalmas festésmód alakítja látvánnyá.
A festő a hagyományos festészeti eljárásokon túl egyedi anyaghasználatával is felhívta magára a figyelmet. Gyakran a vásznat szőnyegre, műanyag kárpitra, gyékényre vastag lábtörlőre cseréli, és erre építi vagy festi banális városképeit. Bács Emese azt vizsgálja, hogy hányféle technikai megoldással és strukturális elemmel képes egyetlen alkotó más-más nyomot hagyni.
A kiállítás 2012. január 6. és február 3. között tekinthető meg.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...