Budapest pozitív

Ezt a címet kapta az a kiállítás, amelynek központjában a főváros áll. A 10 éves Budapest Fotográfia Ösztöndíj eddigi díjazottjainak (Benkő Imre, Dezső Tamás, Gárdi Balázs, Hartyányi Norbert, Kovalovszky Dániel, Kudász Gábor Arion, Simon Márk, Sopronyi Gyula, Stalter György, Vancsó Zoltán) kiállítása tekinthető meg 2011. július 1-től szeptember 11-ig a Mai Manó Házban.

A díj egy évig támogatást ad arra, hogy a nyertes alkotó elkészítse sorozatát a magyar fővárosról a koncepcióként beadott tematikáját követve. Az elkészült, és most kiállított fotók egyaránt felkelthetik a turisták és a helybeliek figyelmét. A művészek célja a főváros mások számára talán ismeretlen szépségeinek feltárása, hisz a képek bemutatják a metropolis vízióit is, de a látogatók emellett a romantikus szépségű nagyváros ékeit is megismerik. A tíz fotós különböző szempontok szerint, különböző stílusban dolgozik. A képek között akadnak fekete-fehérek, régi időket idéző archaikus stílusú képek, és igazi különlegesség a negatívként előhívott színezett kép. Emiatt előfordul, hogy bár a képeken ugyanazt látjuk, mégis mindegyik más-más élményt, érzést vált ki az emberekből. A képeket nézve megismerhetjük a magyar főváros pulzáló ritmusát, és ezen kívül több társadalmi réteg, és az emberi érzelemvilág sokszínűsége is bemutatásra kerül a képek által. A tárlat utolsó termében dokumentumfilmeket is találunk a városról, amelyek mind a fotósok, mind a nézők szemszögéből bemutatja a „főváros csodáját”.
A kiállítás még a helybeli érdeklődők számára is tartogathat meglepetéseket, ezért mindenkinek ajánlom a tárlat megtekintését!
/Vendégposzt, Bacskai Eszter írása. Köszönjük neki :)/

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó a cikk.. nagyon lájk :)

Névtelen írta...

Tetszetős cikk:) bejön:)

Unknown írta...

A névtelen megjegyzőknek Eszter nevében is meg kell köszönnöm, ha ez így folytatódik, kénytelen leszek rendszeres hajlamosságra csábítani a szerzőt. :)

V. írta...

Nagyon jó lett a cikk, csak így tovább, és még több ilyet! Ha írsz még, én állandó olvasód leszek, Eszter. :-)

Unknown írta...

Eszter már hivatalosan is a szerzői csapat része, már várjuk az újabb műveket :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...