Kézzel készített apró meglepetés Valentin napra

Közeleg a híres Valentin nap. A boltok kirakataiba menetrendszerűen beköltöztek a kis piros szívecskék. A szerelmes párok pedig rém izgatottak, hogy vajon milyen meglepetést tudnak még okozni egymásnak.

Mi az első két dolog, ami eszetekbe jut erről? Hát igen… egy szál virág és egy doboz bonbon. Alapvetően nincs ezzel semmi baj, csupán szeretném megmutatni nektek, hogyan tehetitek személyesebbé a sablonosnak tűnő csokoládétTöbb variációval is készültem, hogy mindenki kiválaszthassa a párjának megfelelőbbet. 


Marcipánpraliné 
Egészen egyszerű elkészíteni, ezért leginkább a türelmes férfiaknak ajánlanám. Azt hiszem bármelyik leányzót levesz a lábáról egy kis saját készítésű édesség.


Hozzávalók (20-25 darabhoz)
  • 200g marcipán  
  • porcukor  
  • 300 étcsokoládé


Elkészítés
1. A marcipánmasszát porcukros lapon jó egy cm vastagra nyújtjuk, majd egyforma kis kockákra vágyjuk.
2. Az étcsokit vízfürdő felett megolvasztjuk, és a kis kockákat megmártogatjuk benne.
3. Rácsra vagy papírra helyezzük a már bevont bonbonjainkat és hagyjuk megdermedni.




Rumos, csokis praliné 
 Bevallom, ritkán ülök le alkotás után, hogy kiskanállal kitakarítsam a csoki krémes tálat… De ennek, még én sem tudtam ellenállni! Akkor a párotok miért tenné?!

 Hozzávalók (kb. 30 darabhoz)
  • 150 -150 gramm tej- és étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 50 gramm vaj
  • rumaroma
  • 300 gramm étcsokoládé
Elkészítés
1. A csokikat vízfürdő felett megolvasztjuk.
2. Egy kisebb lábasban felmelegítjük a tejszínt (csak hevítsük, ne forrjon fel), majd tegyük bele a vajat és zárjuk el a főzőlapot. Amint a vaj megolvadt benne öntsük bele a csokit. Csepegtessünk bele ízlés szerint egy kis rumaromát, majd fakanállal keverjünk a masszánkból kemény krémet.
3. Öntsük át egy kisebb tepsibe vagy esetleg egy ételtartó dobozkába, amit egy napra tegyünk hűtőbe (így lesz vágható).
4. Vegyük ki a hűtőből és daraboljuk fel, és a marcipánokhoz hasonlóan mártsuk olvadt csokiba.



Díszítés
Csupán egy kis kreativitást igényel, úgyhogy engedjétek szabadjára a fantáziátok!  Kiindulásnak azért készültem néhány ötlettel: 


A forma 
Gyúrhatunk belőlük egyszerűen golyókat vagy vághatunk kis kockákat, háromszögeket, rombuszokat… kisvirágot, szívecskét… stb.



A máz
Márthatjuk kis bonbonjaikat különféle csokoládéba (fehércsoki, tejcsoki, étcsoki) vagy egy kis gyümölcsléből és porcukorból készíthetünk színes cukormázat is.


A dekoráció
A még lágy mázat megszórhatjuk dióval, mandulával, különböző színű és formájú tortadísz cukorkákkal, vagy egészen egyszerűen forgassuk kakaóba vagy porcukorba esetleg kókuszreszelékbe. 
     Fogyasszátok nagyon sok szeretettel!

    Nincsenek megjegyzések:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...