Fehércsokoládés sütemény

Négy éves koromban nagymamám korszakalkotó felfedezésére alapozva az okosok kitalálták, hogy én allergiás vagyok a kakaóra. Ugye miben van kakaó? Mindenben, amit egy óvodás kislány nagyon-nagyon szeret. Ennek értelmében nem csak megvonták az esti kakaóitalom, de később a menzán csoki öntet nélkül ettem az ominózus piskótát. Ekkor jött apukám részéről a mentő ötlet: a fehér csoki. 

Ezen élményeimből kifolyólag rengeteg fehér csokis recept van tarsolyomban. Alapvetően egyébként is azt az elvet vallom, hogy amelyik sütihez barna csokoládé szükséges, abból nyugodtan készíthetünk fehér változatot, minimális változtatással. 
Amivel most készültem nektek, az eredetileg is fehér csokis recept. A könnyű piskóta és a tömény édes máz nagyon jól összhangban van. Kis családomat már levette a lábáról, remélem titeket is megfog majd.

Hozzávalók
  • 250 g vaj/margarin 
  • 150 g fehércsokoládé 
  • 300 g porcukor 
  • 250 ml tej 
  • 300 g liszt 
  • 1 kk. sütőpor 
  • vanília aroma 
  • 2 tojás 
A mázhoz
  • 125 ml tejszín 
  • 300 g fehér csokoládé 
Elkészítés

1. Állandó kevergetés mellett egy lábasban főzzük krémesre a vajat, a csokoládét, a cukrot és a tejet. Majd öntsük át egy nagyobb tálba és hagyjuk hűlni 15-20 percig
2. Habverővel forgassuk bele a lisztet, a tojást, a sütőport és a vanília aromát. 

3. Ezután vegyünk elő egy tortaformát vagy tepsit és béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon jó 40 percig sütjük. Ha a piskóta készen van, vegyük ki a tepsiből és hagyjuk hűlni.

4. Eközben tejszínt forraljuk fel, majd öntsük rá a 300g feldarabolt csokira, majd addig kevergetjük, míg el nem olvad. Fedjük le a tálat, tegyük hűtőbe (30 percre) és időnként keverjük meg. Végül öntsük rá a piskótára. 


Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...