Sinkovics EdE: Két kerek történet


A Tranzit Art Café megalakulása óta a kultúra egyik fontos helye Újbudán. 2012-ben "Tízen egy" című kiállítás-sorozata friss körképet ad a XI.kerülethez kötődő művészek munkáiból. Tíz kiállítás, egy cél: a fiatal művészeket és munkáikat belopni a kávéházi hétkönapokba, minél több kapcsolódási pontot keresve és teremtve befogadó és alkotó között.
A kiállítás-sorozat tagjaként nyílik meg Sinkovics EdE Két kerek történet című kiállítása, amely május 31.-ig tekinthető meg ezen a helyszínen.

A művész festmények mellett szobrokkal, domborművekkel és grafikákkal is foglalkozik. A Tárlat ezekből két fonalat ragad meg. A Biciklizéseink Török Zolival Aaron Blumm több nyelvre lefordított regénye, amiben Sinkovics EdE majdnem száz akvarellje is megtalálható. Egyrészt ebből a könyvillusztrációnak készült biciklis akvarellsorozatából válogat, és emellé a vászonképekből még egy retrospektív történetet is kerekedett.
A kiállításon az akvarellek mellett színes vászonképeket is találhatunk, melyek az elmúlt évtizedben keletkeztek. A nyitóképről egy hatalmas Hófehérke pillant a nézőre, és ezzel jelzi a mese kezdetét. De a képek által még megismerhetjük az igazi „giccsképeket”, eljuthatunk távoli tájakra vagy megismerhetjük az eszményített, idilli szerelem csodáját.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...