Szőke Barbara: Monokrom


Szőke Barbara, üvegművész-szobrász, 2005-ben nyerte el a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat. Ennek keretében fejlesztette ki technikáját, a Reflect-art-tot, mely védjegyévé vált.
A Reflect-art, egy új technológiára alkalmazott minta alakítási mód kísérlete. Munkái során tudatosan használta fel a digitális technológia adta lehetőségeket, mellyel célja egy új színvilág kidolgozása. Rendszeresen alkalmazza a festett-öntött üveg technikát reliefek, plasztikák kidolgozásánál.
Szőke Barbara a Magyar Iparművészeti Egyetem Szilikátipari tervező Tanszékének üveg szakán végzett, 1997-ben. Ezt követően a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója lett. A művészeti élet aktív résztvevőjeként számos csoportos és egyéni kiállításon vett részt. Alkotásait Budapesten kívül sok más európai nagyvárosban is bemutatták, többek között Calabriaban (Olaszország), Münchenben (Németország), a madridi Museo Municipal de Arte en Vidro-ban, és a krakkói "Lumen, lumen" elnevezésű tárlaton. 1996-tól A Magyar Üvegművészeti Társaság, 2001-től a Glass Art Society (Amerikai Egyesült Államok) tagja. 2005 és 2007 között a Magyar Iparművészeti Társaság elnöke. Ethoszaként vallja, hogy "bizonyos dolgokhoz nem kell indok".
Koncepciójában igyekszik az üveg alkalmazásában rejlő vizuális lehetőségeket kiaknázni. Májusi kiállításán ezekből az üvegművekből láthatunk néhány darabot.
A kiállítás május 2. és május 23. között tekinthető meg az Art9 Galériában.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...