Youtube könyvelőzetesek az Európától

Személy szerint az Európát nagyon kedveljük. Számos régi-új könyv jelent meg a gondozásában igen szép borítóval, letisztult, néha már régies külsővel. A modern, mégis régi könyvborítót nem lehet könnyű eltalálni, hiszen a fiatalabb korosztálynak is szeretnie kell a könyvet, amit a kezében tart. Megszerettetni egy Tolsztojt például, véleményem szerint nem nehéz, de arra, hogy rávegyük az új generációt, hogy a kezébe vegye, nem olyan könnyű már. Új könyveket reklámozni tehát legjobban talán a boltokban lehet egy magához hívogató borítóval, amit meg kell valljunk, jól csinálják. Azonban van még új a nap alatt, hiszen holnaptól az Európa Könvkiadó Youtube csatornáján új könyvajánlókat láthatunk. Tíz kisfilm népszerűsíti majd az olvasást és természetesen a kiadó által megjelent legújabb könyveket.

A kezdeményezés nem újkeletű, hiszen a kiadó több könyvéhez készült már trailer, legutóbb Szabó Szonja filmrendező forgatott ajánlót Háy János: A mélygarázs című könyvéhez, Csáki László krétaanimációja pedig Dimitri Verhulst: Elcseszett napok egy elcseszett bolygón című regényét népszerűsítette. (A kisfilmeket legalul megnézhetitek.) A új ajánlók maximum 3 percesek lesznek, amik az olvasói érdeklődés felkeltéséért születtek. 

A trailereket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) elsőéves média dizájn szakos hallgatói készítették. Az Európa nemrég megjelent tizenöt könyvéből készített könyvajánlók természetesen az alkotók egyéni látásmódját hivatottak tükrözni. A tizenöt mozgóképes ajánlóból az Európa Könyvkiadó munkatársai választották ki azt a tíz alkotást, amely felkerül a kiadó Youtube csatornájára, valamint a Facebook-oldalára, ahol szavazni is lehet a legjobban sikerült filmre.

Az alkotások olyan köteteket ajánlanak, mint például Amir Gutfreund az áprilisi nemzetközi könyvesztiválra megjelent regénye, A mi holokausztunk vagy például Hal Vaughan Egy ágyban az ellenséggel - Coco Chanel titkos háborúja című könyve. A kisfilmek hétfőtől július 12-ig lesznek láthatók a kiadó Youtube csatornáján.




Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...