Idén is Francia kertmozi a Holdudvarban

A margitszigeti Holdudvar hétfőnként premier vetítésekkel várja látogatóit a Francia Intézet kertmozijaként. A filmek 20.45-kor kezdődnek, de a kapukat már 19 órától megnyitják. Az alkotásokat még nem vetítették itthon, így mindenképpen újdonsággal szembesül minden érdeklődő, akármelyik vetítésre is térjen be. Természetesen az intézet változatossággal is szolgál, így minden héten más-más műfajú filmet mutatnak be, így láthatunk drámát, vígjátékot, kosztümös filmet, de még road-movie-t is. A rendezvény augusztus 19-ig várja nézőit a folytatásban bemutatott filmekkel.

Július 8-án, a Renoir című filmdráma kerül terítékre, melybenen a nagy francia impresszionista festőről, fiáról és egy fiatal modellről szól az első világháború idején. A Gilles Bourdos rendezte film főbb szerepeit Michel Bouquet és Vincent Rottiers alakítja. Gilles Bourdos, két generáció találkozásáról és a női szépségről mesél a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált filmjében.


Július 15-én Antonin Peretjatko A júliusi randevú című vígjátéka négy francia fiatal útját kíséri végig az aktuális gazdasági válság idején. A film igazi eszement vígjáték, amely az Új Hullám retróérzését felszabadultsággal és nem kevés giccsel keveri.



A Keressétek Hortense-t című alkotás július 22-én egy szerb bevándorló lány és Damien, a kínai kultúra professzora életének összefonódását mutatja majd be a nézők számára egy vígjáték keretein belül.



Mathieu Demy, Salma Hayek és Géraldine Chaplin főszereplésével július 29-én az Americano című drámát vetítik. A történet szerint a főszereplő Martin, visszatér Los Angelesbe édesanyja halála miatt, ahol egy titokzatos lány nyomába ered és kénytelen felidézni múltját, annak szereplőin keresztül.



Az augusztus ismét vígjátékkal indul, 5-én a Marc Fitoussi rendezte Pauline nyomoz című filmben az önjelölt detektívlány és a vonzó úszómester nekilát, hogy felgöngyölítsen egy bűntényt. Az olasz riviéra egyik palotája kiváló üdülő, és bűntény helyszíne is egyben.



Augusztus 12-én a Búcsú a királynémtól című francia-spanyol kosztümös film Léa Seydoux, Diane Kruger és Virginie Ledoyen szereplésével Marie Antoinette felolvasónőjének utolsó napjait jeleníti meg a forradalom idején.



Az augusztus 19-én, az utolsó vetítés Simon Eskenazy klarinétművész különös szerelmi életét mutatja be Jean-Jacques Zilbermann rendezésében. A Simon Eskenazy különös szerelmi élete című alkotás vicces és szellemes, illetve Párizs egyik olyan negyedében forgatták, amit ritkán látni filmvásznon : Château Rouge-ban.


A premierfilmek részletesebb leírását a Francia Intézet honlapján megtalálhatjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...