Hangszer-Hang-Fény - Hangfoglalás 2013

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Hangfoglalás zenei kiállítás és szemle 2013 október 4-6-ig. Közép-Európa egyik legnagyobb zenei szakmai találkozója idén egy nemzetközi zenekar-találkozóvá is válik. Két helyszínen várják az érdeklődőket, a Syma rendezvényközpont tartja a kiállítást, ami mellett természetesen koncertek, dedikálások és sok egyéb is megtekinthető, a Dűrer kertben pedig további koncerteken vehetnek részt az oda látogatók. Hogy az egész család jól szórakozzon egy érdekesség, hogy lesz továbbá muzsikáló háztartás, avagy hangszert bármiből - hangszerkészítő kézműves foglalkozás.
Október 4-én a Dűrer Kert-ben a blues-tól a dub-on keresztül a breakbeat-ig tartó műfajkavalkáddal ünneplik hazai, cseh, szlovén, francia, és olasz csapatok a zene minden formáját. A klubfesztivál alatt a zenekarok mellett pedig különböző tájakról érkező zenei dokumentumfilmeket tekinthet meg a nagyérdemű. A belépés kereken egy FB like / máskülönben ingyenes

A Hangfoglalás Közép-Kelet Európa legnagyobb hangszerkiállítása és zenei demonstrációja, Színháztechnikai kiállítása és zenei témájú konferenciák helyszíne. 2012-ben hetedik alkalommal került megrendezésre, melynek helyszíne a SYMA Sport- és Rendezvényközpont ’A’ , 'B' és ’C’ csarnoka volt. A 3 napos ingyenes rendezvényen a tavalyi esztendőben 53.000 ember jelent meg, gyermekek, fiatalok, középkorúak, idősek egyaránt. 

Igen izgalmas – egész napos – elfoglaltságot ígér családoknak, kis- és nagyobb gyermekeknek a jövő hét szombati Hangfoglalás egyik programja a Hangszert bármiből.
Muzsikáló biciklipumpa és társai... szívószál, PET palack és még számos olyan elképesztően egyszerű holmi válik csodálatos hangszerré Kovács Gábor muzsikus - foglalkozásvezető kezei alatt, amelyekre álmunkban sem gondolnánk.

Október 4-én a Dűrer Kertben fellép a DreadZone legkedvesebb cseh kollegája, az év legjobb elektronikus lemezét készítő -Arany Angyal díjas- MIKKIM, a dub-ot arab népzenével vegyítő francia Fedayi Pacha, az év szlovén elektro-rock üdvöskéje EWOK, a friss lemezes blues-funk Colombre Band, a hazai Björk tanítvány triphop sanzon-t játszó Anez és még sokan mások.

A rendezvény mindhárom napján rengeteg eseményt látogathat az érdeklődő, részletes programlista a hangfoglalasonline.hu/kiallitas_programok oldalán található. 

Szemelvények a Dűrer kert programjaiból

18.00 Kisterem Zenei Dokumentumfilmek:
  • Binji in Ibiza (39', HU-ES, rendező: Balogh Gyula)
    Ibiza ismeretlenebb arcát bemutató film a sziget legizgalmasabb, és legelrejtettebb stúdióiba kalauzol minket, ahol az elektronikus zene ismerteb b, és titkos legendái vezetnek minket be a bitóceán napsütötte világába.
  • Playing For Change (67', USA, rendező: Mark Johnson)
    A 2005-ben útnak indult, többszörösen díjnyertes UNESCO projekt a világ különféle pontjain játszó utcazenészeken, és sztárokon keresztül mutatja be, hogy a Zene bárhol is vagyunk összeköt minket. A Santa Monicán gitározó úriember így együtt énekelhet vietnámi, brazil, olasz és magyar társaival.
    A film készítői egy alapitványt is létrehoztak, mely eddíg hat leszegényedett iskolát látott el oktatókkal, és hangszerekkel, hogy zene útján adjanak reményt a gyerekeknek.
19.00 Dolce (IT)

20.30 Ez a Divat - Nagyterem

21.45 Colombre Band - Nagyterem
20.30 Meszecsinka Zenekar- Kisterem
22.55 ANEZ - Kisterem
23.15 EWOK (Slo)- Nagyterem
00.30 Mikkim (CZ) – Nagyterem
01.00 I.ration– kisterem
02.00 DJ Marka – Nagyterem

A Dűrer Kert eseményeiről, és a fellépőkről részletes infó a rendezvény kapcsoló oldalán található.

A Syma programtérképe
Nyitvatartás
2013. október 4. péntek: 10.00.-19.00. óráig
2013. október 5. szombat: 10.00.-19.00. óráig
2013. október 6. vasárnap: 10.00.-18.00. óráig

A Hangfoglalás kiállítás ingyenesen látogatható!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...