Az analóg okosóra - Csillagász a karodon


Talán sokakat gyönyörködtetett már el a bolygók bájos diorámája, a látvány, hogy körülöttünk minden mozgásban van és mi mégcsak nem is tudunk róla igazán. Nem is olyan régen nálunk is új divatjára talált a magazinnal gyűjtős kirakós, amiben a naprendszert állíthatjuk össze minden számnál kapott réz alkatrészekből. Bár a gondolat bennem is megfogant, de mélyebben átgondolva arra jutottam, szép-szép, de valójában csak porosodna. A Van Cleef & Arpel most azonban igyekszik mindenkit elkápráztatni egy majd 4 és fél centis csodával, amit senki nem hagyna a polcon heverni. Bár az okos kiegészítők alatt nem feltétlen egy szerkezetében pompás, állandóan mozgó ketyerét értünk, a maga nemében, mégis tud valamit, amit társai nem.

Az óra kijelzője ugyanis nem csak az időt mutatja, de bolygónk helyét a naprendszerünkben, további 5 világgal egyetemben. Minden bolygó drágakövekből és féldrágakövekből van, így az ára sem kevés a maga 245.000 $-jával, de a rendszer valamelyeset biztosíték az időtállóságra. Miért is? Mert ahogy a Merkúr egy teljes fordulatot 88 nap alatt tesz meg, a Vénusz minden 224 napban a körét járja, és itt még nem is beszéltünk a Szatunusz 29 éves menetidejéről. Az óra tehát a következő 29 évben figyelemmel kísérendő, hogy lássuk, megfordul-e a föld - illetve hát a Szaturnusz.


Az órának van egy beépített különleges funkciója is, amivel a használója egy hullócsillag segítségével megjelölheti a szerencsenapját. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy amikor a föld a csillag alá érkezik, az óra viselője kívánhat, és ezt megteheti minden évben.

Forrás és további információ: Cool Hunting

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...