Kvótaváróban

Ma este a megnyitóval kezdetét veszi a XXXIX. (olimpiai kvalifikációs) kajak-kenu világbajnokság a szegedi Dóm téren. Számtalan olimpiai indulást jelentő kvóta vár a női kajakosokra (30), a férfi kajakosokra (35) és kenusokra (21). Ez a harmadik vb a Maty-éren, Szeged közelében; 1998-ban és 2006-ban is rendeztek itt világbajnokságot.


Természetesen sokat várunk női kajakcsapatunktől, különösen Kovács Katalintól és a feltörekvő fiataloktól, gondolok itt elsősorban Csipes Tamarára és Kozák Danutára. Ezúttal csak néző lesz a gyermeket váró Janics Natasa. A maximális kvótamennyiség szerintem bezsebelhető.

A férfi kajakosok húzóemberei a férfi kajak négyes tagjai (Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely) lehetnek, az egység esélyei a legjobbak a dobogóra.

A kenusok megmentője ezúttal is Vajda Attila lehet, amennyiben olimpiai formát mutat. A néhány héttel ezelőtti EB-n kissé leszerepelt olimpiai bajnokunk, de bízunk abban, hogy a sokezres hazai közönség megsokszorozza erejét.

De lesz még női kenuverseny is, valamint ma délután parakenu-előfutamokat láthat a közönség négy magyarral, valamint kajak egyes-kenu egyesben rendeznek 5 kilométeres hosszútávú versenyt is, magyar indulókkal (pl. Csipes Tamarával női kajak-egyes 5000 méteren). 4x200 méteres váltóversenyek zárják a vébé programját majd.

A döntők időpontjai:

  • csütörtökön 16:30-tól paraverseny-döntők, 
  • pénteken 16:00-től 8 döntő, 
  • szombaton 14:25-től újabb 8 döntő,  
  • vasárnap 10:05-től a három 5000 méteres verseny fináléja,  12:45-től a 200 méteres versenyek döntői,  14:30-tól a váltóversenyek döntői.

A Magyar Televízió bő hét és fél órás közvetítést ad a vb-ről. Kövessék figyelemmel, hajrá magyarok!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...