A Googlóra - Android Wear, LG G és Moto 360

Okosórákkal eddig is találkozhattunk már, de ez mégis akkor miben új? Az Android Wear fontos eleme, hogy önmagában is üzemképes. Kifejezetten úgy alakították ki, hogy a rá épülő viselhető készülékek használatát jelentősen megkönnyítse. Érintőkijelzője mellett rendkívül fejlett hangfelismerő technológia van benne, ami révén már elég kimondani azt, hogy "OK Google" és mindenre választ kaphatunk. A Google az Android Wear kapcsán partnerségi szerződést kötött az Asus-szal, a HTC-vel, az LG-vel és a Samsunggal, ebből kettőt már most megleshettünk, de a további kialakításokra és a pontosabb specifikációra is nagyon várunk még.


Az új okosórák alapvető funkcióik tekintetében egységesek lesznek. Azonban már a trendeken már most látszik, hogy a különböző gyártók különböző szolgáltatásokat szeretnének kínálni a vásárlóiknak. Manapság népszerű sportos irányra gyúrni, de akár a multimédia is fókuszba kerülhet. Ezek nyilván különböző extra funkciókat igényelnek, amiket a Google nyitva hagy az Android lévén.


"Az új rendszer fő funkciója a Google Now, ami egy intelligens személyi asszisztens Androidra. Ez a szolgáltatás már számos újabb androidos eszközön is elérhető, de az Android Wearen az okosórákhoz igazítva lehet igazán nagy hasznát venni, hiszen támogatja a hangfelismerést, illetve jórészt mindazokat a funkciókat, amelyek a telefonon is elérhetők. A Google koncepciójának alapja azonban direkten a hangfelismerés kihasználására, illetve a viselhető eszköz telefonnal való szinkronizálására épül. Mindkettőre szükség lesz, hiszen a vezérlés legegyszerűbb formája, ha az okosórát kimondott parancsokkal lehet különböző funkciók végrehajtására sarkalni, míg a szinkronizációval maga a viselhető eszköz második kijelzőként is funkcionál. Az információk biztosítása ráadásul automatikus, mivel az Androidon megjelenő értesítéseket automatikusan megkapja az Android Wear is."


A gyártókon kívül a következő chipgyártókkal is megköttetett a szerződés, hogy biztos háttere legyen a projektnek, a listában ott van a Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek, Qualcomm. Az első erre a szoftverre épülő kütyük még ebben az évben fel fognak bukkanni a kereskedések polcain. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...