Moziajánló - 05.22.

Május 22. Bár egy ideje nem tudtunk beszámolni a filmvilág minden héten jelentkező újdonságairól, visszazökkenünk mi is a régi menetrendbe. Ismét vegyes saláta elé nézünk, ugyanis lesz klasszikus amerikai horror Mr. Jones címmel, egy könnyed komédia némi varázslattal mutatkozik meg a Dollár, kanna, szerelem című műben, Grace Kelly újabb életrajzi adaptációja és végül az elmaradhatatlan akciófilm, az új X-Men.

színes, magyarul beszélő, amerikai horror
Hossza: 90 perc 

Scott (Jon Foster) és Penny (Sarah Jones) hátrahagyva a zajos nagyvárost egy csendes, nyugodt erdőszéli házba költöznek, hogy a férfi ihletet merítsen új filmjéhez. Nem sokkal beköltözésük után rájönnek, új lakóhelyük korántsem olyan békés, mint az gondolták. A közelükben lakik a kétes hírnevű különc művész - akit a helyiek csak Mr. Jones-ként emlegetnek - aki elzárkózva él a világtól. Csak éjszakánként hagyja el házát, amikor is különös szobrokat emel az erdő mélyén. Amikor az ifjú pár kíváncsisága túl közel sodorja őket Mr. Jones-hoz, a bizarr művész életre kelti a fiatalok legvadabb rémálmait.


színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm
Hossza: 131 perc

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xaiver professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük - immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat.


színes, feliratos, francia-amerikai-belga-olasz életrajzi dráma 
Hossza: 103 perc

Grace Kelly (Nicole Kidman) a gyönyörű és igézően tehetséges színésznő, Hollywood kedvence mesébe illő fordulattal az ő hercegét választotta, mikor 1956-ban maga mögött hagyott mindent, és feleségül ment szerelméhez, a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez (Tim Roth). A szakma, és a közönség is imádta Grace-t, a romantikus, törékeny szépséget, akit sosem tudtak kiverni a fejükből. Így van ezzel Alfred Hitchcock is, aki 6 évvel Grace menyegzőjét követően szeretné múzsáját visszacsábítani Hollywoodba, hogy játssza el új filmje, a Marnie főszerepét Sean Connery oldalán. Óriási a kísértés és a felelősség, egy asszony és egy ország jövője egyszerre a tét. Mindeközben ugyanis a hercegnek nem csak házassága válságával, de komoly politikai problémával kell szembenéznie: a fenyegetés a szomszédos Franciaországból érkezik. De Gaulle megpróbálja megadóztatni Monacot, sőt elvenni a városállam függetlenségét. III. Rainer ultimátumot ad Grace-nek: vagy a még benne rejlő szenvedélyt választja, és visszatér a csillogó Hollywoodba, vagy élete legnagyobb szerepében áll helyt, Monaco hercegnéjeként. Egy színésznő, feleség, anya és hercegné, és egy sorsfordító év, amelyet a Piaf rendezője festett nagyvászonra.


színes, feliratos, amerikai fekete komédia
Hossza: 101 perc

John és Alice egy tipikus, amerikai kisvárosi fiatal pár. Alice nem talál munkát, John pedig kissé neurotikus, tele fóbiákkal, és munkahelyi konfliktusokkal. Miközben barátaik jól élnek, számukra a csekkek befizetése is gondot okoz. Egy apróbb autós baleset rendezése közben Alice betéved egy útszéli antik boltba, ahol beleszeret egy antik teáskannába. A kanna olyan mágikus hatással van a lányra, hogy azonnal ellopja. Titokzatos véletlenek sorozata révén rájönnek, hogy a teáskanna pénzt terem minden alkalommal, valahányszor fájdalmat okoznak maguknak, vagy egymásnak.
Alice vérszemet kap, és hamarosan elszabadulnak az indulatok a házban. A Dollár, kanna, szerelem egy varázslatos fekete komédia, amely arra figyelmeztet bennünket, hogy legyünk óvatosak, mit is kívánunk.


JÓ SZÓRAKOZÁST A JÖVŐ HÉTEN IS!!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...