Lengyel Red Dots az Iparművészetiben

Az Iparművészeti Múzeum június 27-én, 13:00 órakor nyitja meg a Lengyel Red Dots című kiállítását, melyen a látogatók lengyel tervezők Red Dots díjazott munkáit vehetik most közelebbről szemügyre. A lengyel formatervezők 2008 óta vannak a díjazottak körében és mostanáig 37 díjat és különdíjat szereztek. A kiállítást két fiatal lengyel designer, Marta Niewymska és Dawid Grynasz tervezte, azzal a céllal, hogy a díjazott lengyel termékeket népszerűsítse. A megnyitó természetesen különleges zenei meglepetést is tartogat, fellépőkét láthatjuk a lengyel Trio "Cantabile"-t.


A Red Dot Design Award versenyt 1955 óta rendezi meg a világ egyik legrégebbi és legelismertebb design intézete – a német, esseni központú Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Az odaítélt díjak komoly hatással vannak a márkák értékének növekedésére és a díjazott innovációs termékek és megoldások közismertségének növekedésére világszerte, elősegítve gyakorlatilag az eladási lehetőségeiket.

A kiállítás a Lengyel Köztársaság budapesti Nagykövetsége, a budapesti Lengyel Intézet és a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztályának szervezésében valósul meg. Az esemény tiszteletbeli fővédnöke a Lengyel Köztársaság Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériuma.

A kiállításon látható díjazott projektek egyesítik az esztétikai értéket a legmagasabb minőséggel és funkcionalitással, az alkotók számára pedig a formatervezés fontos stratégiai eszköz az üzleti siker felé vezető úton. Az Iparművészeti Múzeumban első alkalommal lesznek láthatóak a Lengyel Red Dots díjjal jutalmazott termékek, így a Marinna moduláris hajóállomás projektje, a Ribbon kisszék, DROP utcai lámpa, a DOT. tükör, a Clapp szófa, a K 10 pénztárgép, és a OXeN Hővisszanyerő egység is. A kiállítás facebook eseménye ide kattintva érhető el.


A kiállítás anyaga bemutatásra került a varsói Kordegarda Galériában, a genfi Szellemi Tulajdon Világszervezében, a Łódźi Városi Múzeumban a Łódź Design Festival valamint a II. Lengyelország – a vetélytárs 1989-2014 c. kiállítás keretében, a Poznańi Nemzetközi Vásár területén. A kiállítás mindegyik helyen nagyon pozitív fogadtatásra talált, a nagy számban megjelent kiállítás látogatók egyaránt kiemelték a kiállított tárgyak esztétikai szépségét és funkcionalitását valamint a kiállítás professzionális vizualitását. A hazai kiállítás 2014. augusztus 29-ig tekinthető meg.


A kiállítás megvalósítását részben az Európai Unió finanszírozta, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Innovációs Gazdaság 2007-2013 Operációs Programja keretében.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...