Art Market Budapest


Az Art Market Budapest 2011 kortárs képzőművészeti vásár Közép-Kelet-Európa erre talán legalkalmasabb helyszínén, a központi fekvésű Millenáris Parkban kerül megrendezésre. A rendezvényen a magyar és külföldi galériák részvételével mintegy 50 stand várható.

A szervezők hisznek abban, hogy a művészetet vásárolni – ahogy a világon már sok helyen – Magyarországon is szokványos tevékenység lehet.
A vásár különlegességének növelése céljából különféle bemutatók is megrendezésre kerülnek. Ilyen például a közép-kelet-európai társadalom művészetét bemutató tárlat, és az ehhez kapcsolódó szakmai kerekasztal-beszélgetés, amelyen néhány elismert európai művész és galériatulajdonos is meghívást kapott.
Az Art Market Budapest köré épülő Art Week Budapest programsorozat keretében különböző művészeti műhelyek, alkotóházak, kulturális intézmények és helyszínek csatlakozásával olyan események sora jön létre, amelyek egyfajta fesztivál formájában szerveződnek csokorba. Ennek célja a főváros kulturális turisztikai vonzerejének növelése.
A vásár tehát október 27.-től, október 31.-ig tart a Millenáris „B” épületben. A vásár látogatása ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...