Jeges szórakozás Budapesten - 1.rész

Egyik nap, amikor sétáltam a városban hallottam a korcsolyázó fiatalokat, és a legpörgősebb buli slágereket az egyik bevásárlóközpont előtt. Ekkor fogant meg bennem az-az elképzelés, hogy utána nézek, hogy a város mely részein, és milyen árakon van lehetőség e jeget koptatni, ilyen száraz, és hideg időben.
Találtam is néhány helyet :


Nyugati pályaudvaron található Westend Jégterasz. Itt lehetőségetek van korcsolyát bérelni, illetve, hogy még jobban szórakozzatok jégbár is segíti a kellemes kikapcsolódást. Természetesen idén is különleges programok várnak azokra, akik ellátogatnak a Westend tetőkertjébe. A felnőtteknek hétköznap 1100 Ft-ba kerül a belépő, míg a gyerekeknek 800 Ft, viszont hétvégén a felnőtt jegy 1300 Ft, a gyermek belépőjegy pedig 900 Ft. Korcsolya is bérelhető, a bérlési árak a következőek: Normál óradíjas kölcsönzés az 600 Ft/óra, 3 órára 1500 Ft, 4 órára 1800 Ft, továbbá az óvodásoknak, iskolásoknak, és a középiskolások csoportos oktatás esetén 200 Ft-ba kerül. Az aktuális programjairól érdemes a fent található linken kattintani.

A Pólus Centerben, az egész évben nyitva tartó jégpályán lehetőség nyílik műkorcsolyázásra, jégkorongozásra, és szabad korcsolyázásra. Pálya: 500 Ft/óra, Korcsolyabérlés: 400 Ft/óra. A hely különlegessége, hogy az éttermek közepén elhelyezett jégpálya nyit a társaság nem korcsolyázó de mégis szórakozni vágyó barátok felé is. Így a társaság szétszakadása sem akadály abban, hogy mégis együtt mulassatok tovább.


A XX. Kerületiek számára kedvező lehet ellátogatni a Pesterzsébet Jégcsarnokba, ahol elsősorban oktatásra és sportedzésekre használják a pályát, de hétvégén a közönségkorcsolyázók is látogathatják. A jegyár: 1300 Ft. Korcsolya: 750 Ft /2 óra, 2 óra után 350 Ft megkezdett óra.


A Széna téren található Budai Műjégpálya, ez októbertől áprilisig tart nyitva, reggel 7 és este 12 óra között. Kibérelhető amatőr jégkorongra, családi és céges rendezvényekre, iskolai tornaórára, vagy egyéb célra. A nem foglalt időszakokban bárki korcsolyázhat. Felnőtt belépőjegy: 1250 Ft gyermek belépőjegy: (14 év alatt) 800 Ft, családi belépőjegy (2 felnőtt és 14 év alatti gyerekeik): 3000 Ft Korcsolyabérlés: felnőtt 1100 Ft, gyerek 700 Ft. Itt lehetőség nyílik hokizni is, amelyhez a hokiütőbérlés a felnőtteknek 400 Ft, a gyerekeknek pedig 300 Ft. A Szénatéri jégpályán még korcsolya fényezésre is van lehetőség.



A következő cikkben további információkat osztunk meg veletek a fővárosi jégkorcsolyázási lehetőségekről, helyszínekről, jegyárakról, ha nektek van információtok 1-1 érdekes programról, akkor osszátok meg velünk, hogy mi is megoszthassuk másokkal. Addig is Jó szórakozást kívánunk mindenkinek, aki korcsolyázni menne.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...