Mi is az a karácsony?

" Mi is az a karácsony? Kinek mit jelent?
Valakinek csak egy nagyméretű ajándékot, de van akinek egy reményt, hogy a család újra együtt lehessen... "

Ma van advent első vasárnapja. A legtöbb család ma szedegeti le az őszi díszeket és süteményt sütnek, közben valami kis hangulatos karácsonyi zenét hallgatnak.
És a szívük megtelik valami különös érzéssel..
Majd késő este gyertyát gyújtanak a koszorún. Van aki az ünnep miatt, van aki a szeretteiért is.
Elég kicsi országban élünk, de minden faluban máshogy ünneplik az Adventet. Különböző programokkal, vásárokkal várják boldogan a karácsony gyors közeledtét.

Budapest Karácsonyi Vásár
Helyszín : Budapest , Vörösmarty tér

Majdnem minden évben 600 ezer ember látogat el a Vörösmarty téri Karácsonyi vásárra.
Akárhonnan indulsz el, megcsap a forró vörösbor, forraltbor illata. Nagyon sok ember kezében látni is, hisz nem véletlen, ezt a nagy sétát csakis annak keretében lehet végig sétálni !
Nem csak magyar emberekkel találkozunk, hanem számtalan külföldi turistával, kiknek ugyanúgy szívükhöz nőtt a vásár mint a magyar embereknek. Ez a vásár már egy hónappal előtte megnyitja kapuit, és szinte nyitástól egészen zárásig ömlenek az emberek ... Minden évben más-más színes programmal várja kedves látogatóit. Van egy színpad a vásár szélén, minden este valami újdonságot mutat be a nem itt élő embereknek, népzenétől kezdve, hagyományőrző táncosokon keresztül, minden, mi szem szájnak ingere. Szinte bárkivel jól tudod magad érezni, akár családdal, akár barátokkal mész ki. Elindulni a Váci utcából egészen be ebbe a csöndes, de mégis hangos térre. Ott azt érezni, hogy ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattál volna.
Na erről szól ez a vásár! Hogy adjon valamiféle boldogságot, amit nem tudsz felfogni, és bármilyen ajándéknál szebb, amit a bevásárló központokban megveszel több tízezerért.
Csak ajánlani tudom ezt a mesés helyet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...