100 magos processzorok ?


Az itthon kevéssé ismert Tilera a napokban bejelentette négy processzorból álló új termékcsaládját, melynek érdekessége, hogy az első olyan mikroprocesszort is tartalmazza, amelyik 100 magból áll. A TILE-Gx névre hallgató sorozat másik három példánya 16, 36 és 64 magos. A nagy előnyei , hogy az új processzorok jelentősen kevesebbet fogyasztanak, egységnyi teljesítményre nézve. A Tilera szerint tízszer jobb hatékonysággal bírnak, mint az Intel következő generációs Westmere chipjei. Még kitudja ,de az biztos hogy jobbak. 


Még az androidra is megcsinálták a százmagos procit. A ZiiLabs ZMS-40 rendelkezik a mesés teljesítménnyel . Ez hatalmas lépés amit tettek mert még alig jöttek ki  pc-ben is a 8 magos procik és emeltek százra . Még  nem lehet tudni mekkora pontosan az az erő amit rejtenek ,de igéretesek. Sokkal jobb grafika nagyobb sebesség és kevesebb fogyasztás.




Sokkal elterjedtebb sokmagos chipekben a  homogén magok amelyek azonos teljesítménnyel rendelkeznek és így azonos munkát tudnak elvégezni. Azonban most korántsem így van. A chip maga csupán négy teljes értékű, nagy teljesítményű magot tartalmaz, amelyek 1,5Ghz-en futnak. A többi 96 pedig szinte kizárólagosan a grafikai feladatokhoz ért, és az ezekkel járó számításokhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...