Napi 20 perc mozgás - a rossz idő ellenére


A mai rohanó világban nagyon fontos a lelki egészség mellett a testi erőnlét is.
Télen se feledkezzünk meg a napi fizikai szükségletünkről a borongós és kiszámíthatatlan idő ellenére!


Ebben az időszakban semmi kedvünk az utcákat róni gyalogszerrel, inkább gyorsan beülünk az autónkba vagy felszállunk egy tömegközlekedési eszközre és megpróbálunk minél gyorsabban eljutni a munkahelyünkre, a boltba vagy épp az iskolába. Sajnos nem ez a helyes megoldás,ha a testi egészségünket vesszük figyelembe! Legtöbbünk ülő munkát végez a nap nagy részében, így fontos, hogy kihasználjuk a legkisebb alkalmat is arra, hogy mozogjunk. Kevesen tehetjük meg, hogy konditerembe illetve más edzésre eljárjunk. Pénztárcánk és időbeosztásunk sem nyújt erre tágra szabott lehetőségeket.

Hogyan sportoljunk hát mindennap minimum 20 percet?
Tegyük félre a slusszkulcsot, ha pár saroknyira dolgozunk! Ragadjuk meg az edzőcipőnket és egy utcai nadrágunkat, a munkahelyi viseletet pedig vigyük külön táskába! Ne felejtkezzünk el a csípős szélről és az esőről sem, így ne hagyjuk otthon a vastagabb kabátunkat,sálunkat és esernyőnket! Ha mindez megvan, akár indulhatunk is!

Felejtsük el a munkahelyünkön a liftet! Az első
pár alkalom bizonyára megerőltető és nehézkes lesz, de utána már egyre dinamikusabban fogjuk venni a lépcsőfordulókat.

Nem csak a fizikumunkon és a vérkeringésünkön javíthatunk ezekkel az egyszerű módszerekkel, de fittségünk ki fog hatni egész életünkre és közérzetünkre is!
Ne feledjük: ép testben ép lélek!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...