Mindennapi arcápolás - télen is!


A tél nem csak a kandalló előtt eltöltött romantikus estéket hozta magával, hanem a csípős szelet és a fogvacogtató hideget is. Ilyenkor ugyanannyira fontos bőrünk védelme, mint a nyári forróságban.
Sokan elfeledkeznek a téli arcápolásról, pedig sokat árthatunk ennek nélkülözésével bőrünknek. Télen is rengeteg helyen kell megjelennünk, legyen szó egy családi ebédről, vagy épp egy céges rendezvényről. Ilyenkor természetesen a legjobb formánkat akarjuk hozni: felvesszük az egyik elegáns ruhánkat, cipőnket. Hajunkat is rendbe hozzuk és természetesen az arcunkat is. Férfiak esetében elkerülhetetlen a borotválkozás, mi nők pedig mindent megteszünk az íves szemöldökünkért és a gyönyörű sminkünkért. Mindhárom folyamat olyan, azonnal szinte láthatatlan sérüléseket okoz a hámrétegen, melyek elhanyagolása a továbbiakban nagyon kellemetlen tünetekhez vezet. Nincs is annál kellemetlenebb, amikor el kezd hámlani az arcunk. Mindenki látja és azonnali kezelési módszere pedig alig van.
Így legegyszerűbb, ha megelőzzük.

Lássunk pár igazán egyszerű módszert:
Nem a legjobb, de mégis több a semminél, ha a fürdés utáni testápolót nem csak végtagjainkra, de arcunkra is kenjük.
Ma már minden szaküzletben lehet kapni hidratáló arckrémet. A bolti asszisztensek segítségével kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.
Otthoni praktikákkal is óvhatjuk bőrünket:
Egy csipetnyi (kb. 1 dkg) élesztőt keverjünk össze egy evőkanál tejjel és egy kávéskanálnyi mézzel. Utóbbi kettő legyen langyos. Az összekevert masszát vigyük fel az ujjunk segítségével az arcunkra és hagyjuk ott kb. 7-8 percig száradni. Ezután langyos vízzel öblítsük le! Hetente egyszer elég alkalmazni.
Egyszerű és mégis remek módszer az arcunk ragyogóvá varázsolásához. Ne feledkezzünk hát meg a téli arcápolásról, hiszen naponta csak pár perc és mégis egész napunkat szebbé teszi!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazán jó cikk az arcápolásról! :)

Balázs Kriszti írta...

Köszönöm szépen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...