Rekreátorok

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola média design szakos hallgatói egy kísérleti kurzus folyamán az újrahasznosítás eddigi változatait, kultúráját vizsgálják meg. Az elromlott vagy megunt műszaki berendezések szétszedésékor talált még működő alkatrészek felhasználásával új, egészen egyedi gépek születhetnek. Ezeket az újdonságokat elnevezhetjük a sci-fi irodalom nevezetességeit felhasználva. A tárgyakat a fantázia szülte, tudományosan megalapozatlanok, és korunk technológiájával kivitelezhetetlenek.

Létrejöttek eszközök mindennapi életünk megkönnyítésére, mint például a Speer2.0, amellyel akár a háztetőkön ugrálva is bejárhatjuk a várost. Vészhelyzet esetén csak a Karmatikus Kvantum-Diszlokátorra számíthatunk, amely megment minket mindentől.
Nagyobb távolságok esetén észszerűbb, ha a MobilPortot használjuk kisméretű tárgyaink elküldésére, hiszen sokkal gyorsabb, mint ha személyesen vinnénk el. Remek szerkezet még a zárak feltörésére alkalmas EDO-X52, szabadidőnkben pedig a Revolve-R térbeli rajzoló eszköz szórakoztathat minket. Elektronikus gépeink lemerülése ellen a Kozmosz Bokszakkumulátor nyújt megoldást, amely elraktározza a kozmikus energiát, míg digitális adatainkat a LiquidDatX tárolja szinte korlátlan mennyiségben. A jövő tudományos kutatásait segíti a CP/MX-42 elnevezésű bolygókutató mikro-robot, hogy megtudhassuk, van-e víz és élet a Kepler 22-b jelű bolygón, míg az Indukciós spektákulumméterrel a Föld légköréről szerezhetünk még több információt. Da a növényvilág csodáinak megismerése is lehetővé vált a Növényi inkubátor segítségével.
A kiállítás február 13-ig tekinthető meg a Fuga Galériában.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...