Coldplay - Mylo Xylot

Kis ismertető annak, aki esetleg nem ismerné a zenekart: a Coldplay egy Angol Alternativ Rock együttes, amely 1997-benn alakult.


Tagjai:

  • Chris Martin
  • Jonny Buckland
  • Guy Berryman 
  • Will Champion

Mintegy 30 millió lemezt adtak el, köztük ismert slágerek Yellow, Clock. Az együttes jelenleg 7 Grammy díjat tudhat magáénak, amit ki is érdemeltek.
Debütáló albumuk a Parachutes (2000), következő albumuk A Rush Of Blood to the Head (2002), amit még a Rolling Stone újsága is beválogatott a legjobb 500 album közé. Következő Stúdió albumuk az X&Y (2005), kevésbé lelkesen fogadta a közönség, de még mindig pozitív hatással volt mindenkire. Legutolsó Stúdió albumuk a Viva La Vida és a Death and All His Friends (2008) szerkesztésében Brian Eno segített, ami ismét pozitív fogadtatásra talált.


Lemez információ :
Coldplay ötödik sikeres stúdió albuma. A Lemez digitálisan, lemezen és bakelit lemezen is napvilágot lát. A 18 grammos bakelit lemez egy plakátot is fog tartalmazni. Emellett egy limitált kiadás is készülni fog Pop-Up album verzió amelyhez egy keménykötésű könyv is jár amiben David A. Carter graffitijei vannak. Hogy fokozzuk az izgalmakat képek is lesznek exkluzív tartalomként, a stúdió naplóból, és a csapat személyes feljegyzéseiből. A kifordítható album nemrégiben került nyilvánosságra (amit meg tekinthettek itt: www.coldplay.com), amin szintén pompás grafika látható, a Cd hátlapján pedig egy ezüst háttéren az album Cím kezdőbetűi lesznek belevágva.
Szerintem ez az album sokkal érdekesebb mint a többi. Ahogy elkezded hallgatni, mindig tartogat valami kis meglepetést. Egyszer kiráz a hideg tőle, van amikor olyan mintha egy altató dal lenne, máskor pedig felvidít, megint máskor hangos éneklésre késztet! Egyszerűen egy számot ezerszer meg lehet hallgatni úgy, hogy nem unod meg… valamit tudnak ezek a fiúk… Érdemes elmenni egy koncertre, hogy ott még jobban élvezni lehessen ezt a hatást, amit ők átadnak, de mi nem tudunk elmondani. Nem tudjuk miből jön számukra az ihlet, de amit én sejtek az, hogy mindenféleképpen szeretik amit csinálnak, és ez jól és teljes szívükből jön! Aki teheti, vagy nem teheti, aki régóta szereti ezt a zenekart, vagy csak minden második hónapban rájön, hogy ő ezt is hallgat, annak is megéri megvenni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...