Alfredo Barsuglia: Íratlan Történetek


Alfredo Barsuglia, fiatal osztrák festőművész nem ismeretlen a hazai közönség számára, hiszen már 2008-ban bemutatkozott az akkor még Ráday Galéria, ma már Faur Zsófi Galéria néven ismert kortárs művészeti galériában. Azóta több csoportos kiállításon és nemzetközi művészeti vásáron is sikerrel szerepelt, és most ismét bemutatkozik Magyarországon egy egyéni kiállítással. A kiállítás anyaga Bécsből érkezik Budapestre.

A művész ez alkalommal festményei bemutatása mellett, a Faur Zsófi Galéria terét és falait változatja át valóságos díszletté, tér- és videoinstalláció segítségével. A látogató különböző mini-történeteket, filmszerű beállításokat láthat, mintha kimerevített filmrészleteket nézne, jobban mondva mintha filmes díszletben járna. Barsuglia a festmények kiállítása mellett, a galéria falát is átfesti, valamint projektor segítségével természeti hátteret vetít egy munkája mögé, míg a galéria közepén egy valódi homokvárat épít fel.
A művek mind rövid, leíratlan és befejezetlen történetek vizuális megjelenései, melyeket magunkban szemlélve továbbgondolhatunk. Hasonlóan a filmes díszletekhez és trükkökhöz, melyekkel akár egész ál-városokat lehet létrehozni, a galéria belső tere is kitágul és utazásra invitál. A homokvár megépítésével, és a mögé vetített valós háttérrel (melyet nem tudunk pontosan beazonosítani) a kint és bent, valóság és fikció furcsa párbeszéde jön létre.
A kiállítás június 10-ig tekinthető meg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...