Wamp 2013 - Új helyszín a Váci 1

Elérkezett a 2013-as év első Wamp-ja, ami február 17-én újra rajtol, tehát idén is folytatódik a vasárnapi művész piac. A hely, mint az már nem újdonság, ismét változott, most azonban a belváros szívében a Váci 1 üzletházban talált otthonra. Az új helyszínnel egy új világ nyílik meg és válik rendszeressé az idei évben, ugyanis május 19-ig már láthatunk heti bontást. A minden hét vasárnapján jelentkező vásár, mindig más és más témával mutatkozik be, havi rendszerességgel megismételve a hazai piac kreatív szakembereinek és a vásárlóknak a találkozását.

A hónap első vasárnapján WAMP Mini – minden, ami gyerek 
A hónap második vasárnapján WAMP Fashion – minden, ami divat
A hónap harmadik vasárnapján WAMP Vintage – minden, ami szép
A hónap negyedik vasárnapján WAMP Spájz – minden, ami finom

Váci1 eredetileg az Első Hazai Takarékpénztárnak adott otthont. A lenyűgöző építészeti adottságokkal bíró, műemléki védettség alatt álló épület városképi szerepe is kimagasló, 1993 óta az UNESCO Világörökség budapesti területének része. Az egykori bankszékház először 1915-ben nyitotta meg kapuit, s kialakításában a korszak jelentős, nemzetközi szinten is elismert művészei és mesterei vettek részt. A nemrégiben új életre kelt, kiemelkedően szép palotában a műemléki helyreállításon túl olyan egyedi belsőépítészeti megoldások tucatjai teremtenek különleges és egyedi atmoszférát mint a belső átriumot több emelet magasságban díszítő aranyszínű eloxált alumínium csipke falak, vagy a merész színvilágával hódító kék és vörös udvar. Az épület most először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Az általános kínálaton felül most vasárnap a WAMP Vintage várja a látogatókat, ahol a divat fanatikusok antik csecsebecsék, vintage kincsek, bizsuk, brossok, egyéb ékszerek, ma is hordható praktikus kiegészítők, felújított minőségi bőrtáskák, cipők, ruhák, kalapok és kesztyűk között tobzódhatnak. A tárgykultúra iránt érdeklődők pedig mai szemmel is értéket képviselő, felújított bútorok, lámpák, egyedi design tárgyak közül válogathatnak.
Vasárnap többek között velünk lesz a Cydonia Vintage, akik a régmúlt letűnt és újra felfedezésre váró csodás ruhái, cipői és ékszerei mellett tehetséges orosz és angol divattervezők extrém ruháival és, kiegészítőivel is készülnek. Ismét részt vesz a negyvenes és nyolcvanas évek közötti skandináv és magyar bútoraira, lámpáira és kiegészítőire szakosodott Möbelkunst, míg a Vintage Bazaar és Huszti János újragondolt régi bútorokat és tárgyakat hoz el nekünk.

Ezen a vasárnapon debütál majd a Bősze Ádám Zenei Antikvárium, amelynek tulajdonosa a 20. század első felének népszerű slágerkottáiból készít egyedi válogatást erre az alkalomra. Nemcsak a kor zenéje, hanem az azt kísérő grafikai világ is egyedülálló, hiszen olyan művészek jegyzik a kották borítóját, mint Scheiber Hugó, Faragó Géza, Byssz Róbert és Vogel Eric.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...