A nőnap és az irodalom - Irodalmi estek március 8-án

Budapesten március 8-án, a nemzetközi nőnapon több nőnapi rendezvényt is tartanak. Így az irodalmi rendezvények sem maradhatnak ki a sorból, melyek így vagy úgy, de mindenképp kapcsolódnak a nőkhöz.
Elsőként említeném a péntek délután 16 órakor kezdődő irodalmi estet az Írók Boltjában. Az esemény fő témája Scherter Judit: Hősnők és Írók című műve. A könyvben az írónő 9 férfi író hősnőít mutatja be, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy mit tudhat egy író a nőkről, ha férfi. A legtöbb nő alakot az irodalomban férfiak alkották, de vajon csak a művekben lennének igazi nők ezek a nők?

Egy másik irodalmi estet holnap 18 órakor szerveznek a Nyitott Műhelyben, Csipketánc címmel. Itt közreműködnek Fejes Krisztina zongoraművész, Halász Margit író és Mácsár Andrea ékszerkészítő. Az esemény mottója: Ha csipke, akkor nő. Ha nő, akkor férfi. Ha férfi és nő, akkor érzelmek. Érzelmek zenével, ékszerekkel és szavakkal kifejezve. Az irodalmi és zenei művek mellett Mácsár Andrea bemutatja Halász Margit Éneklő folyó című regénye ihlette ékszerkollekcióját is.




A harmadik irodalmi találkozót a Szépírók Társasága szervezi március 9-én, szintén a Nyitott Műhelyben. Itt egy monumentális nőnapi irodalmi parti alakul majd ki, ahol 30 nő vesz majd részt egy különleges felolvasóesten. Ez alkalommal bemutatják azt, mennyi tehetséges magyar író- és költőnő él ma hazánkban.



A fővárosban ezeken kívül még számos nőnapi rendezvényt találhatunk majd, melyek jobbnál jobb programokkal kecsegtetik az érdeklődőket.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...