Matthew Hindley: Bálványok alkonya

Matthew Hindley, Dél-afrikai kortárs képzőművész átértelmezett létet bemutató vásznai érkeznek a Biksady Galéria kiállítóterébe. A művész önálló kiállításának megszervezése, első bemutatkozásának számít egész Európa területén. 
A kontinenseken átívelő projekt megvalósulása egy újszerű nézetet közvetít számunkra. A tárlat elnevezése: Bálványok alkonya, Friedrich Nietzsche közismert művének címét kölcsönzi. Sok esetben a filozófus szabadságfogalmáról alkotott gondolatköre vetül ki a vásznakra. A témák között előtérbe kerül a társas kapcsolatok bonyodalmán, valamint a takargatni kívánt valóság tükrén keresztül az individuum lét iránt tanúsított hitetlensége. Élő és élettelen; valós és képzelt terek; csupa komplexitás és paradoxon mutatkozik meg a nagyméretű kompozíciókon.
Matthew Hindley különös szemléletén keresztül kerülnek elő a hagyományosan már jól ismert kultúrtörténeti témák. A figurális képi világ összetett szimbolikára utaló jelekkel telített. A műveken akár bibliai, mitológiai és irodalmi vonatkozásokat is felfedezhetünk, de korunk aktuális, Európán kívüli történéseiről is beszámol a festő. A feszültséggel teli tartalmak bensőséges jellegét és mély jelentésrétegeit a kétes helyszínek, a nagy méretek és az izgalmas színvilág fokozza. 
A kiállítás március 12. és április 13. között látogatható a Biksady Galéria és Aukciósházban.

Matthew Hindley festményei a Biksady Galériában megvásárolhatóak!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...