Albert Flórián emlékkiállítás

Az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgónak, Albert Flóriánnak emléket állító kiállítás nyílik március 19-én, kedden 17 órakor a futballista személyes tárgyaiból, pályafutásának relikviáiból.

Albert Flórián 1952-tól 1974-ig tartó játékos pályafutása alatt végig a Ferencváros labdarúgója volt. A Fradi felnőtt csapatában 537 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 383 gólt szerzett. Háromszor lett gólkirály, négyszer nyert magyar bajnokságot, 1965-ben csapatával megnyerte az UEFA-kupa elődjének számító Vásárvárosok Kupáját (VVK). Albert 75-ször ölthette magára a címes mezt, emellett többszörös világválogatott, valamint az 1962-as labdarúgó-világbajnokság társgólkirálya volt.

A kiállításon szereplő tablók fényképein megelevenedik Albert Flórián élete: a bajnok sportpályafutása, családi élete, mindennapjai. Kupák, érmek, mezek, melegítők és cipők tanúskodnak sportemeberi kvalitásairól. Albert Flórián 1967-ben ért a csúcsra, ebben az évben az Európai Labdarúgó-szövetség a legjobb játékosnak járó Aranylabdát neki ítélte. A kiállításban ez az örökbecsű relikvia is látható lesz.
Az Albert Flórián Alapítvány vándorkiállítása április 3-ig ingyenesen látogatható a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben( 1092 Bp., Ráday u. 18., bejárat az Erkel u. 15. felől).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...