Croodék

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték
Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszi körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet. 
Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya - és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot.

A Croodék egy igazi gyermek mese, de a felnőttek is kibírják. Az elején egy kicsit buta, kamaszlányos naplós kezdettel indít, de szépen lassan bemelegíti a nézőt egy kalandfilm lendületével. A szereplők tulajdonképpen folyamatosan idétlenek, az új belépő Guy belépéséig azt hihetnénk, hogy ennek se füle, se farka. Ekkor megjelenik az ősember egy olyan profilja, aki valamivel okosabb, találékonyabb és ráveszi a zárkózott családot, hogy maguk is gondolkozzanak, érezzenek, így a családias idill meg is van teremtve. Személy szerint kicsit azt láttam, hogy a Jégkorszak babérjait szeretné meglovagolni, hiszen a szereplők bugyutasága és a környezet szinte már-már ugyan azt teljesíti (mintha a lajhárt látnám sokszor). A történet nem elcsépelt, de olyan elemekkel tarkított amik magában unalmasak, ezért nevethet jót egy kisgyerek, de nem annyira üli végig egy felnőtt. Mesének remek, családi filmnek kicsit rágós lesz. 


Munkatársak:
rendező: Kirk De Micco, Chris Sanders; forgatókönyvíró: Chris Sanders, Kirk De Micco; zeneszerző: Alan Silvestri; operatőr: Yong Duk Jhun; producer: Kristine Belson, Jane Hartwell; vágó: Darren T. Holmes
Forgalmazó: InterCom

Hossza: 99 perc
Hazai Premier: 2013. március 21.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...