Cipőtrend 2013 - tavasz és nyár a múltból

Egy idei darab a Mango-tól
Idén a tavasz egy kicsit megkésve ugyan, de csak megérkezett. A márciusi havazásban a nők és a férfiak is, még mindig a meleg cipőjüket veszik elő ha kimozdulnak. A bőrünk kiszáradt és a húsvétot is hóban lépkedve kell megkezdenünk. Vágyunk már a szép időre, a lenge öltözékre és a napsütésre. Ha már így szebbre fordult az idő, a ruhatárat is illik frissíteni, így körbenéztünk, mi lesz a trend 2013-ban.
A boltokat járva az ember meggondolja mit vásárol, hiszen a nagy divatházak akármit is diktálnak, vannak szubjektív szempontjaink, tény ami tény. A divat szerepe fontos, de a nő akkor is azt fogja megvenni, ami neki a kínálatból tetszik, így a tervezők faraghatnak költeményeket, az egyén dönti el mit szeret. 
A nőknél gyakran a varázshármas (szépség, kényelem és ár) sem mindig mérvadó, hiszen ha beleszeretünk egy cipőbe, nincs vissza út. A legnehezebb ezekkel összepárosítani azt, ami idén divatosnak is számít. Természetesen a férfiak is egyre tudatosabban választanak cipőt, így, de még egyenlőre leginkább a fiatalabb korosztály számára, a divat mérvadó, ha az nem kínál túl elrugaszkodó elképzelést. Színek, formák és kialakítások a változók. A lábbeli egyre hangsúlyosabb, akármennyire is kiegészítőnek számítson, fontos kelléke a ruhatárunknak. Tehát mit kapunk ma, ha cipőt választunk. A böngészés egyszerűsége kedvéért, a márkanevek linkeket rejtenek a kínálat könnyebb áttekintéséért.


A H&M kínálatából:
A trend szokásához híven megismétli önmagát. Szerencsére idén sem nyúlik olyan messzire, hiszen a 80-as évek vérfrissítése látható minden kirakatban, talán egy kicsivel újabb köntösben. A divattervezők a finom vonalakhoz igazodnak, egyszerű és nagyszerű az idei szezon. Geometriai formák és a változatok végtelensége az, amit meg lehet szeretni. Jó hír, hogy még vidáman nyúlhatunk szüleink, nagyszüleink, még megmaradt ruhatárához abból az időszakból, hiszen ha jól néz ki hordható, ha problémás, alakítható. A legolcsóbb módszer tehát ha körbenézünk a padláson, pincében és a shoppingtúrát otthon kezdjük meg.

A Humanic kínálatából:






A változatok száma idén már egészen nagy, így termet, alak, hatás, szín és miegymás közül a nő úgy válogathat, ahogy kénye, kedve és pénztárcája engedi (utóbbira kedvező, azért általában mindig elérhető egy kis kutatással). Idén is nagy hangsúlyt kaptak a már tavaly felfuttatott platform orrú cipők, de a kecses nőies vonalak most is állandó szereplői a szegmensnek. Játszani a sarkakkal lehet még, hiszen tömzsi, törpe, vékony és magas egyaránt megtalálható, így nem ütközhet nehézségekbe az sem, aki egy kicsit különc darabot keres magának. Természetesen a divatházak idén is termeltek meglepetéseket, de a csavart, fonott és egyéb furcsaságok talán még mindig nem nyerték meg eléggé a nők kegyeit. 
Színek tekintetében aztán áll a bál. Az egyszerűségre hivatkozva, egyre kevesebb a mintás, állatbőrös, kívül virágmintás túlcicomázott cipő. Idén ugyanakkor, mint azt a kiegészítők tekintetében is megtehetjük, válogathatunk a színskála majdnem minden árnyalatából. A neon színek változtathatósága egyre gyakoribb feltűnést kelt az üzletekben, a variálhatóságuk miatt még kelendőek is. Ugyanakkor idén a kifutó sztárja az arany szín volt, így természetesen egyszerűbb párjai, a bordó, fekete, fehér és a szürke több árnyalata is sikert aratnak. Ha az egyszerűség nem tetszik a vásárlónak, egy, az orron elhelyezett kis masni, vagy virág, tökéletesen és szolidan feldobja a darabot - régebben én is egyre több hajcsatot láttam cipőre tűzve, ma már egyre kevesebbet. 

A Deichmann kínálatából:






A férfiaknak is jut szelet a tortából. Hiszen az igényes férfinak az utolsó részlete is helytálló. Az elegáns cipők idei megújulása, éppúgy, mint a sportos fazonnál, a színek sokaságát jelenti. A megannyi színt már nem csak a Nike, Adidas, Asics használják, de a divatházak és a cipőgyártók is elszakadtak az egyszínű elegáns fazonoktól. A divat idén ezen a téren is a variálhatóság, amiben egy kis élénk szín hívja fel magára a figyelmet, hangsúlyt kapva ezzel a lábbeli is. A kiegészítők terén a nők nagy százaléka a férfi cipőjét és óráját nézi meg elsőként, így nem árt, ha jól megválogatjuk, milyen outfittel hódítunk a szezonban. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...