Budapesti Művészeti Bazár - Új fesztivál a segítségért

A hétvégén kerül megrendezésre a Budapesti Művészeti Fesztivál (BUM) kétnapos rendezvénye, július 13-án és 14-én. A Király utcát a Paulay Ede utcával összekötő Central Passage területén koncertek, művészeti bazár, környezetvédelmi vetélkedők, kézművesek és borászok várják az érdeklődőket. A most megrendezett eseményen a júniusi árvízkárosultaknak szeretnének támogatást nyújtani, így a Magyar Vöröskereszt 400 forintos sorszámozott támogatói jegyeket árusít. A jegyek sorsoláson vesznek részt, a nyertesek pedig szponzorok által felajánlott szolgáltatásokat, tárgyakat és kedvezményeket kaphatnak. A segítség jegyében több művész és fiatal tehetség ajánlott fel ingyenes fellépést is, így a nézelődök sem maradnak szórakozás nélkül.

A Magyar Vöröskereszt segélyszervezet fotókiállítással és más rendezvényekkel mutatja be az árvízvédelemben vállalt szerepét. Az általa árusított támogatói jegyek teljes bevételét természetesen az árvíz sújtotta területen lakó polgárok megsegítésére ajánlják fel. A fesztiválon nem ők lesznek az egyedüli segélynyújtók, ugyanis több más civil szervezet is jelen lesz, többek között az idelátogatók például környezetvédelmi kvízjátékokban is részt vehetnek, de a környezettudatos életszemlélet is játékos formában mutatkozik be a gyerekeknek. 

A rendezvény egyik különlegessége a retro tárgyakat árusító kiállítók, így az antikvitás-, CD- és bakelitlemez gyűjtők találhatnak itt kedvükre való ritkaságokat. A fesztivál hangulatot kézművesek, gasztronómiai kiállítók és borászok teszik teljessé, délután pedig zenei fellépők színesítik az eseményt. A rendezvényről részletesebb információ a Budapesti Művész Bazár honlapján olvasható.

A BUM megrendezésére a Gödör Klub ad lehetőséget, mely a Central Passage Társasházzal és a Central Passage Üzletközpont tulajdonosával együttműködésben dolgozik azon, hogy a passzázs éveken át elhanyagolt terei bekerüljenek a város vérkeringésébe. A szervezők tervei szerint a művészeti bazár az elkövetkező időszakban a Central Passage eseménysorozata lesz, mint ahogy más vásárok is megjelentek eddig kísérleti jelleggel (Közös Piac, DiP dizájn vásár). A szórakoztatás mellett minden hónapban valamilyen kiemelt fontosságú segélyakciót, közösségi figyelmet érdemlő eseményt, csoportot vagy civil szervezetet fognak népszerűsíteni, támogatni. Célja, hogy a rendezvénnyel erősítse a társadalmi összefogást, ezért az árusok kiválasztásakor érvényesülő szociális érzékenység mellett a szervezők adományozásra és civil szervezetek bemutatkozására is lehetőséget adnak.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...