Nyelvleckék mobillal - Click 4 Skill, amivel könnyebb a tanulás?

Sok fiatalnak, de már idősebbeknek is a kezükhöz nőtt az okostelefonjuk. Számos helyen találkozhatunk a jelenséggel, és csak a gyártók nagy ideáihoz képest, inkább játékra, vagy a közösségi médiára használják. Van azonban egy hasznosabb módja is az okosság kihasználása, mégpedig, ha a magunk javára fordítjuk a tudást. A mobilos alkalmazások között számos létezik már, ami idegen nyelvet fordítót, szótárat vagy hasonló céllal született. Egy magyar cég most a tanulni vágyóknak igyekszik segíteni új fejlesztésével, ami a Click 4 Skill nevet kapta. A programnak ráadásképpen a három hónapos tesztidőszakban, az első hat fejezete, most bárki számára ingyen kipróbálható. Az oktatás során a rendszer több érzékszervünkre is hatást gyakorol: a látásra, hallásra, tapintásra hatva segíti a gyors és eredményes fejlődést. Kutatások kimutatták: az ilyen módon megtanult kifejezések és a nyelvtan mélyebben megmarad az emlékezetben, nagyobb eséllyel válik hosszútávon használható tudássá.

Ez a mobiltelefon alkalmazás dinamikusabb és kötetlenebb tanulást biztosít a korábbi metódusokhoz képest. A szintek felépítésének köszönhetően rugalmasságot és már hét hónap tanulás után stabil nyelvtudást biztosít, amely a felsőfokú szint elérését is lehetővé teszi. A megjelenést három évig zajló fejlesztés, nyelvtanárok és műszaki szakemberek közös munkája után tették elérhetővé.
A teljes angol tananyag szeptember 1-jétől, az angol nyelven zajló magyar tanulást lehetővé tevő változat pedig január 1-jétől lesz elérhető. Természetesen a már meglévő tananyagokkal a gyakorlók már így is komoly tudásra tehetnek szert, így ha mást nem, kipróbálni mindenképpen érdemes. 


"A rendszer rugalmas, így bárhol, bármikor képezhetjük magunkat, és azt is mi szabhatjuk meg, hogy mennyi időt szeretnénk az adott helyzetben a tanulással tölteni"


A regisztráció után egymásra épülő modulok segítségével tanulhatunk, a leckék végén a továbblépéshez sikeres vizsgát kell tennünk. A vizsgaeredményeken túl több szempontból is rendszeresen visszajelzéseket kapunk a tanulás előrehaladtáról, a program kiírja például, hogy hány percet töltöttünk tanulással, és ha így folytatja a felhasználó, akkor körülbelül mikorra fog végezni a teljes anyaggal.


A fejlesztés nem áll majd meg, folyamatosan zajlik, és eddig összesen 56 leckét tartalmaz, amelyből a közel három hónapos teszt üzemmódban az első hat rész próbálható ki ingyenesen.
Az alkalmazást a www.click4skill.hu honlapról lehet letölteni, de magánszemélyek számára a Google Play áruházban is elérhető, ahol a vásárlás leckénként vagy fejezetenként is megtörténhet, ami részletfizetésre is lehetőséget ad majd. A nyelvoktató program egyelőre csak az angol nyelvtanulásra alkalmas és Android telefonon érhető el, de hamarosan további nyelveken, valamint különböző operációs rendszereken is futtatható lesz, a tervek szerint jövőre a német és a spanyol, majd a későbbiekben az orosz tananyag is elérhetővé válhat. A leckék ára várhatóan 2 dollár lesz. 
Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...