Új szabadságérzet a Nike innovációival - vagy egy zokni talppal?

A Nike Running Hungary facebook oldala is bemutatta már, a pár napja leleplezett újítást. A címben szereplő némi komolytalanság ellenére, a nagyvállalat komoly hónapokig tervezte és fejlesztette az új termékkínálatot, a hozzá megszokott szakértelemmel és precizitással. A tervezés folyamatába most is népszerű sportolókat vontak be, hogy az egyszerű emberek teljesítménye is kimagasló lehessen edzés közben. A lényeg azonban már nem a komoly sportolói teljesítmény elérése, hanem a szabadságérzés, ami futáskor elragad minket, amitől erőre és szinte már szárnyakra kapunk. A Nike arculat fontos része, hogy a futás nyugalmat, örömöt és szabadságot hozzon. Mivel persze nekik is meg kell élni valamiből, az eladásokhoz el kell érniük, hogy a közönség tényleg szeressen futni - az edzés pedig könnyed kikapcsolódássá kell, hogy váljon. A szabadság érzése pedig megfelelő felszereléssel, kiváló érzéssé tud válni. Lássuk, idén miként segítenek hozzá bennünket.


A Free Flyknit névre keresztelt futócipő, igazság szerint tényleg úgy néz ki, mint egy zokni amire talpat erősítettek, de az alap elgondolás valahonnan innen is indult. A láb, természetes mozgását tekintve több irányba mozdul futáskor, így egy cipő dolga általában, hogy jól támassza azt és megkönnyítse a futó érzését - levegye a terheit. A Nike mérnökei már egy ideje kísérleteztek a lábbal legjobban együtt dolgozni tudó cipő gondolatával, de a tudomány csak most ért el oda, ahol az anyaghasználat engedi a kiváló minőség, használhatóság és a kényelem együttesét. Az egy anyagnak tűnő felső rész itt sem az aminek látszik, hiszen a látszat néha csal. 



A cipő különböző részein, különböző támasztásokat nyújt a viselőjének. A felső rész így egy könnyed szalagra emlékeztet, ami alatt egy puha középtalp részét találjuk, a talajjal érintkezve pedig a talp ad szárnyakat és szabad mozgást, amivel úgy érezhetnénk, hogy mezitláb vagyunk 10 centire a talajtól. A lehetőségeket kihasználva tehát, megalkották a szabadság alapelvét, amivel úgy érezhetnénk, mintha valóban szárnyakat kapnánk lábbelinktől.


A könnyedséget természetesen alulról is meg kellett támasztani, így a talp most is fontos szerepet kapott. Az elmúlt években már több, olyan termékkel is szolgáltak, amiben a különleges talpkialakítás szinte észrevétlenül és önállóan tette a dolgát. Ez az innováció most is folytatódik, hiszen az emberek ma már keményebb és puhább talajon is egyaránt futnak, illetve elszoktunk a földes, természetjárós futásoktól is. A talp egy 10-es skálát kapott, ahol a Flyknit egy középkategóriás puhasággal rendelkezik. A skálán az 1-es a mezitláb futás érzését, míg a 10-es a hagyományos futócipőket jelentik. 

A Nike a termékek forgalmazását világszerte augusztus 1-étől tervezik, így reméljük kis hazánkban is a boltok polcaira kerülhet az újítás. Mindenesetre az Egyesült Államokban már előrendelhető, más termékekkel együtt is.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...