A futás evolóciója új cipőbe lépett - a Nike Free Hyperfeellel

A Nike bemutatójának egy ékes darabjáról már korábbi cikkünk is foglalkozott, de ahogy annak végét zártam, több termék is listázásra került. A Nike Free Flyknit bemutatása után, most a Free Hyperfeel névre keresztelt várományost szeretném tálalni. A kutatók, az elveikhez ragaszkodva, a most bevezetendő sztendert szeretnék folytatni, miszerint a lábbal együtt tud mozogni a lábbeli és megkönnyíti annak terheit. Számos különleges technikával - és a már korábban említett népszerű sportolókkal együtt karöltve - kifejlesztették a könnyebb futást és persze jobb tapadást biztosító cipőket. A számos edzésformához használható fejlesztés most nem csupán a könnyebb, de a kevesebb több alapon is nyugszik.


A Free Hyperfeel nem véletlenül kapta ezt a nevet. A fantázianevektől egy kicsit elszakadva a kialakításra szeretném a figyelmet kihegyezni, ami, mint már említettem - kevesebb, de mégis több. Ennek hátterében a flyknit-hez hasonló technikával készült felső rész, és a kevésbé bonyolult alsó rész áll. 

A kevésbé bonyolultat magyarázva, a cipő mindössze 7 részből áll - összehasonlításként a Nike Air Pegasus futócipő 57 részből készült. A jobban mozgó cipő, jobban engedi a testet is mozogni. A talp rész itt egy különleges hab alapú anyag, ami felveszi a láb formáját futás közben és a barázdázott alsó rész tompítja a talajt. Az tompítás érzésével jobban illeszkedhetünk a talajhoz, jobb tapadást, nagyobb védelmet és könnyebb mozgást téve lehetővé lábunknak. A fontos területeken természetesen az alsó talprész jobban meg van erősítve, így a vékonyabb réteg nem feltétlen jelent kevesebb biztonságot, de jobb design-t eredményez. 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...