A főzés, tudomány és művészet

Beth Galton képeiről már több hazai blogger is beszámolt, hiszen ételfotói magával ragadóak. A zselatinos ételek megfelezett fényképezése komoly tervezést igényelt. A "Cut Food." nevű sorozatba ugyanis annyi eredetiség született, hogy a folyadékokat zselatinra cserélte a termékekben, és megszületett a lehetőség, hogy megfelezhessen mindent. Nathan Myhrvold nemrégiben írt egy könyvet a modernista konyha újjászületéséről, The Art and Science of Cooking címmel, ahol Ryan Matthew Smith fotói szerepelnek illusztrációként. A képeken hasonlóan Galton műveihez kettévágott élelmiszer és konyhai felszereléseket ábrázolnak, meglehetősen jól sikerülten. Cikkünkben előbb utóbbi, majd előbbi fotós képeit vonultatjuk fel, hogy határozott képet kaphassunk a hasonlóságról és a különbségekről - bár megjegyzem, az ötlet hasonló, a megvalósítás teljesen különbözik.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...