6. Kézműves Magyar Ízek Vására

A vadhús és a hal kerül a középpontba a 6. Kézműves Magyar Ízek Vásárán november 8. és 10. között a Millenáris B épületében. Az érdeklődőket 180 kiállító várja több mint ötezer termékével: mézekkel, lekvárokkal, szörpökkel, sonkákkal, sajtokkal, pálinkákkal, fűszerekkel és tejtermékekkel. A szervezők évről évre megújítják a Kézműves Magyar Ízek Vásárát, illetve igyekeznek más-más tematikára fókuszálni. A Millenáris B épületét már kinőtte a rendezvény, ezért az épület előtti szabad területen egy 30 standból álló húspiacot is berendeznek. Itt megkóstolhatják és megvehetik a látogatók a szürkemarha, mangalica, szarvas, pisztráng és egyéb különlegességeket. A B épületben, a vásár területén 150 kiállító, hazai és határon túli kézműves terméke várja az érdeklődőket.


Vadhúsfogyasztásban elég szegényes hazánkban egy átlagfogyasztó, habár vadászati nagyhatalomnak számítunk. A ma is aktív 900 vadásztársaság 1400 területén évente 250 ezer vadat ejtenek el. Az ország a lőtt vad mennyisége és minősége terén az elsők között van. A hazai üzletekből, piacokról azonba hiányzik a friss vadhús, szinte csakis előre csomagolt, mirelit vadhúshoz lehet hozzájutni.

„Halfogyasztás tekintetében sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente. Ezért is gondoltuk úgy, hogy  - a vadász szezon alkalmával - a hal és a vad lesz a mostani vásár tematikus középpontjában. 180 kiállító lesz a rendezvényen, ez azt jelenti, hogy eddig ez a legnagyobb vásár. A B épület előtt is berendezünk egy kültéri piacot, ahol húskészítmények mellett vad és hal különlegességeket is vásárolhatnak az érdeklődők.” – mondta el Pap Krisztián, a rendező Magyar Delikátesz Kft. ügyvezetője.

Hazánkban közel 90 halfaj található meg, de ebből az átlagfogyasztó alig ismer párat. Az idei vásár ezen az eszmén is változtatni szeretne, hiszen az érdeklődő, nem csak új fajtákkal ismerkedhet meg, de vásárlásra is lehetősége nyílik.

„Mindig is a magyar gazdaság segítése, a magyar élelmiszeripar és a tradicionális magyar ízek népszerűsítése és a magyar termelők segítése lesz a célunk a rendezvénnyel. Sokuknak az is nagy segítség, hogy a vásárt látogató több ezer vendégen keresztül komoly bevételhez és vásárlói bázishoz jutnak.” – hangsúlyozta Pap Krisztián.

Az idén először a látogatók 300 Ft-os kuponok formájában a Millenárison is levásárolhatják a belépő árát. A rendezvényről bővebb információ a kezmuvesmagyarizekvasara.hu oldalon és a facebook.com/magyarizek közösségi oldalon található.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...